У депутата Рівненської облради виявили незадекларовані статки на мільйони доларів - ДБР

У депутата Рівненської облради виявили незадекларовані статки на мільйони доларів - ДБР

Укрінформ
Державне бюро розслідувань виявило в депутата Рівненської облради, заступника голови офісу "Лісів України" незадекларовані статки на мільйони доларів.

Про це повідомляє пресслужба ДБР, передає Укрінформ.

Зазначається, що фігурант до лютого 2023 року обіймав посаду начальника Рівненського обласного управління лісового та мисливського господарства. Потім зайняв одну з керівних посад в створеному на його базі Поліському лісовому офісі ДСГП «Ліси України». Працюючи у виконавчій владі та органах місцевого самоврядування, він встиг незаконно збагатитися на мільйони доларів.

"У межах відкритого кримінального провадження було проведено обшуки у тому числі в його помешканні та робочому місці депутата та членів його сім’ї. Під час слідчих дій виявлено та вилучено тільки готівкою понад 4 млн доларів США у різній валюті", - інформують в Бюро.

Також правоохоронці знайшли три елітні автомобілі Audi Q8, Mercedes-Benz GLE 350e , BMW X5, коштовності та дорогі годинники, зокрема елітної марки Рatek philippe. Виявлено золоті монети, злитки золота, 2 пістолети, автомат Калашникова з 16 магазинами до нього з патронами.

Читайте також: Спроба підкупу Найєма: ВАКС взяв під варту спільника народного депутата

Крім того, депутат володів чотирма земельними ділянками у Рівному, на яких здійснював будівництво котеджів. Ділянки зареєстровані на номінальних осіб, підконтрольних «обранцю».

Наразі обшуки тривають.

Зазначається, що фігуранту повідомлено про підозру за статтею незаконного збагачення (ст. 368-5 КК України), яка передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років. Також до Національного агентства з питань запобігання корупції скеровано лист щодо проведення моніторингу способу життя фігуранта та його сім’ї.

Процесуальне керівництво здійснює Офіс генерального прокурора.

За даними державного підприємства «Ліси України», йдеться про Віталія Суховича, екскерівника Рівненського обласного управління лісового та мисливського господарства.

Відповідну інформацію держпідприємство оприлюднило в Телеграмі.

«Інформація щодо численних фактів, які стосувалися діяльності фігуранта, була зібрана правоохоронцями за сприяння Департаменту безпеки ДП «Ліси України».

Керівництвом ДП ще півроку тому було прийнято рішення усунути Суховича з посади та звільнити з підприємства. Проте він тривалий час перебував на лікарняному, використовував інші приводи та перешкоджав звільненню. (У відповідь на запитання Укрінформу в ДП «Ліси України» уточнили, що наразі цю посаду скорочено).

ДП «Ліси України» сприяє розслідуванню, сподівається на доведення справи до завершення та притягнення винних до відповідальності», - наголошується у повідомленні.

Читайте також: Депутата Одарченка виключили з партії «Слуга народу» - Шуляк

Як повідомляв Укрінформ, колишньому начальнику одного з районних відділів Державної служби з питань геодезії, картографії та кадастру Полтавської області оголосили підозру за фактом службової недбалості, через яку майже 60 гектарів земель лісництва були передані під посіви.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-