Верховний Суд звернеться до КСУ з поданням щодо обмеження максимального розміру пенсії

Верховний Суд звернеться до КСУ з поданням щодо обмеження максимального розміру пенсії

Укрінформ
Верховний Суд звернеться до Конституційного Суду України із поданням щодо конституційності обмеження максимального розміру пенсії.

Про це поінформувала пресслужба ВС, передає Укрінформ.

“Ухвалено постанову Пленуму ВС про звернення до КСУ з поданням щодо конституційності обмеження максимального розміру пенсії, встановленого ч. 1 ст. 2 та п. 6 розд. II “Прикінцеві та перехідні положення” Закону України від 8 липня 2011 року № 3668-VІ “Про заходи щодо законодавчого забезпечення реформування пенсійної системи” в частині внесення змін до ч. 3 ст. 85 Закону України від 5 листопада 1991 року № 1788-ХІІ “Про пенсійне забезпечення”, - зазначили у пресслужбі.

Окрім того, після розгляду подання голови Верховного Суду Станіслава Кравченка та заслуховування доповіді керівника Апарату ВС Віктора Капустинського, пленум ВС затвердив структуру та штатний розпис Апарату Верховного Суду в новій редакції, яка діятиме з 1 січня 2024 року.

Читайте також: Підготовку до впровадження обов’язкової накопичувальної пенсії планують завершити 2025 року

Як повідомлялося, 6 жовтня на засіданні Пленуму Верховного Суду суддю касаційного господарського суду Верховного Суду, військовослужбовця Олександра Мамалуя було обрано заступником голови Верховного Суду строком на 4 роки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-