Карандєєв: Та частина світу, яка не визнає Голодомор, є пасивним пособником РФ

Карандєєв: Та частина світу, яка не визнає Голодомор, є пасивним пособником РФ

Укрінформ
Та частина світу, яка досі не визнала Голодомор 1932-1933 років геноцидом, є пасивним пособником нинішнього агресора - Росії.

Про це заявив т.в.о. міністра культури та інформаційної політики України Ростислав Карандєєв на відкритті виставки “Намір” у Музеї Голодомору, передає кореспондент Укрінформу.

“Той світ, який сьогодні не визнав Голодомор, є пасивним пособником сьогоднішнього нашого агресора”, - сказав він.

За словами очільника МКІП, саме імперська ідеологія призвела до Голодомору, який був вчинений в Україні, і українці прагнуть, щоб те, що стало причиною Голодомору 90 років тому, не повторилося.

“Мета цього Музею (Голодомору - ред.) - виховати у нас стійкість для наступних поколінь, і так їх виховати, таку створити мотивацію, щоб ніякий ворог не зміг навіть подумати про те, щоб чинити подібне ще раз. Для того, щоб такого не повторилося, ми маємо бути сильними”, - зазначив він.

Карандєєв вважає, що сильними українці будуть тоді, коли будуть розуміти причини тих чи інших подій і робити правильні висновки.

На його думку, завдання Музею Голодомору і полягає у тому, щоб правильними, доступними формами доносити трагічну інформацію про Голодомор-геноцид до українських дітей, української молоді і виховувати їх у правильному наративі поваги до тих, хто вистояв, хто виборов своє право на життя.

Читайте також: Українці в Данії переконують парламент країни визнати Голодомор геноцидом

Як повідомлялося, 23 листопада у Музеї Голодомору в Києві презентували нову виставку «Намір» про злочин геноциду під час Голодомору та повномасштабного вторгнення Росії в Україну у 2022 році. УВ ній ключове значення має доведеність спеціального наміру.

В експозиції можна побачити російські підручники з Куп’янська, хрести з масових поховань в Київській області та Ізюмі, щоденник закатованого письменника Володимира Вакуленка, спалене зерно з терміналів Чорноморського порту, історія дитини, яка повернулася до України після російського викрадення, листи російських школярів із закликами вбивати українців та багато іншого.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-