Українська телемережа покриває 92% держави - Карандєєв

Українська телемережа покриває 92% держави - Карандєєв

Ексклюзив
Укрінформ
Загальнонаціональна цифрова багатоканальна телемережа MX-7 покриває території України на 92%, до кінця року Україна буде покрита телевізійним цифровим сигналом на 96%.

Про це в інтерв'ю Укрінформу повідомив т.в.о міністра культури та інформаційної політики України Ростислав Карандєєв.

“Ми переходимо на запропонований у пакеті цифрового мовлення формат MX-7 у метровому діапазоні. Тобто мова про телевізійний ефір. Ми сьогодні вже маємо результат покриття території України на 92%. До кінця року Україна буде покрита телевізійним цифровим сигналом на 96%”, - сказав Карандєєв.

Він зазначив, що йдеться про території, підконтрольні Україні.

Т.в.о міністра культури та інформаційної політики нагадав, що до впровадження нового стандарту територія України була покрита сигналом лише на 72%.

Карандєєв зауважив, що щодо окупованих територій, там поруч потрібно ставити телевежі, а це високий ризик.

“І так телевежі у наближеній до бойових дій зоні або неподалік російського кордону зазнають постійних артилерійських уражень, і ми маємо їх відновлювати. Ну, або ж знаходити інші варіанти донесення інформації. Ця робота ведеться, тому що громадяни України мають право на отримання інформації незалежно від місця проживання”, - підкреслив т.в.о міністра культури та інформаційної політики.

Він зауважив, що сьогодні працює супутникове розповсюдження сигналу й інтернет.

“Звісно, супутникові антени — це дорого і складно. Окупанти контролюють сигнал з яких супутників приймають ці антени. Але через інтернет можна дивитися все, тому люди використовують цей інструмент”, - додав Карандєєв.

Читайте також: Уряд відтермінував створення національної цифрової телемережі МХ-7 до 2024 року

Як повідомлялось, Кабінет міністрів іще в серпні 2021 року затвердив Програму підвищення обороноздатності та безпеки держави в частині матеріально-технічного забезпечення побудови оператором Концерну радіомовлення, радіозв’язку та телебачення загальнонаціональної цифрової багатоканальної телемережі MX-7.

Для будівництва мережі Концерн РРТ залучив кредит під гарантії уряду. Монтаж першого передавача розпочався 20 січня 2022 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-