Уряд відтермінував створення національної цифрової телемережі МХ-7 до 2024 року

Уряд відтермінував створення національної цифрової телемережі МХ-7 до 2024 року

Укрінформ
Кабмін переніс терміни виконання Програми підвищення обороноздатності та безпеки держави щодо матеріально-технічного забезпечення побудови загальнонаціональної цифрової багатоканальної телемережі МХ-7 до осені 2024 року.

Про це у Телеграмі повідомив постійний представник Кабінету міністрів у Верховній Раді Тарас Мельничук, передає Укрінформ.

«Перенесено строк виконання Програми підвищення обороноздатності і безпеки держави в частині матеріально-технічного забезпечення побудови загальнонаціональної цифрової багатоканальної телемережі МХ-7 до вересня 2024 року», - зазначив Мельничук.

Як повідомляв Укрінформ, 11 серпня 2021 року Кабінет міністрів затвердив Програму підвищення обороноздатності і безпеки держави в частині матеріально-технічного забезпечення побудови загальнонаціональної цифрової багатоканальної телемережі МХ-7.

Читайте також: Цифрова багатоканальна телемережа MX-7 готова до запуску в Україні

Програма має на меті забезпечити інформаційну безпеку України, спрямовану на захист життєво важливих інтересів громадянина, суспільства та держави у протидії внутрішнім і зовнішнім інформаційним загрозам, а також забезпечити інформаційну стійкість суспільства та держави. Очікується, що в межах виконання програми не менш ніж 90% території України буде покрито цифровим телевізійним мовленням. Також буде забезпечено доступ до українських теле- і радіопрограм населення, яке проживає у прикордонних регіонах і районах, що межують з тимчасово окупованими територіями. Реалізацію програми здійснюватиме Концерн радіомовлення, радіозв'язку та телебачення (РРТ) без використання фінансування з державного бюджету шляхом залучення кредитних коштів під державні гарантії на суму, яка не перевищує 490 млн грн. Визначені програмою завдання заплановано було виконати до вересня 2022 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-