Зеленська подякувала меру Парижа за підтримку України

Зеленська подякувала меру Парижа за підтримку України

Фото, відео
Укрінформ
Дружина Президента Олена Зеленська під час зустрічі із мером Парижа Анн Ідальго подякувала їй за послідовну підтримку України.

Як передає Укрінформ, про це Зеленська повідомила у Фейсбуці.

Вона нагадала, що з першим візитом до Києва Ідальго прибула ще 14 квітня 2022 року, відвідала Бучу та Бородянку - й відтоді приїздила ще двічі.

«Париж приймав вимушених переселенців, надавав Україні гуманітарну допомогу й навіть організував відпочинок для українських дітей», - написала перша леді.

24 лютого та 24 серпня 2023 року за рішенням Ідальго символ Парижа – Ейфелева вежа – підсвічувався в кольорах українського прапора. За підтримку й допомогу українцям Париж було вшановано спеціальною відзнакою «Місто-рятівник», яку Анн Ідальго отримала від Володимира Зеленського.

«Сьогодні під час візиту до Франції зустрілася з очільницею французької столиці. Подякувала пані Ідальго за все, що вона та її місто роблять для України. Саме команда мерії доклала великих зусиль, щоб у Парижі з’явилося представництво Українського інституту – закладу, що популяризує українську культуру, – яке ми урочисто відкрили вчора», - зазначила Зеленська.

Читайте також: Олена Зеленська виступила з мотиваційною лекцією в Сорбонні

Очільниця столиці Франції розповіла про ще кілька важливих проєктів, якими користуються й українські вимушені переселенці, зокрема про «Фабрику солідарності» – місце оперативного реагування на будь-яку надзвичайну ситуацію. Тут швидко надають необхідну гуманітарну допомогу та навіть пропонують курси волонтерства.

«Цікаво й корисно було дізнатись і про безбар’єрний Париж. Улітку 2024 року місто прийматиме Олімпіаду й Паралімпіаду, тож одразу 17 кварталів столиці стануть безбар’єрними та максимально доступними. Це важливий досвід для нас, бо також прагнемо зробити безбар’єрним для наших людей увесь український простір», - підкреслила дружина Президента.

Перша леді та мер Парижа обговорили й спільні проєкти у зв’язку з Олімпійськими іграми. Зокрема, концерти The Ukrainian Freedom Orchestra – оркестру з провідних українських музикантів, який був сформований після початку російської агресії за підтримки нью-йоркської Метрополітен-опера.

Читайте також: Зеленська у Парижі зустрілася з генеральним директором Метрополітен-опери

«А от проти участі російських і білоруських спортсменів в Іграх пані Ідальго вже висловилася категорично. Бо не може бути нейтральності до представників країни-агресора», - наголосила Зеленська.

Як повідомляв Укрінформ, Олена Зеленська та Бріжит Макрон відвідали одну зі шкіл у столиці Франції, де навчаються українські діти, які знайшли в цій країні прихисток від війни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-