Веніславський не бачить підстав для змін законодавства щодо мобілізації

Веніславський не бачить підстав для змін законодавства щодо мобілізації

Укрінформ
Наразі немає підстав для радикальних змін законодавства щодо мобілізації.

Про це повідомив народний депутат, член Комітету Верховної Ради з питань нацбезпеки, оборони та розвідки, представник Президента у ВР Федір Веніславський під час пресконференції в Медіацентрі Україна-Укрінформ.

«З точки зору діяльності Верховної Ради України, з точки зору законодавчого підґрунтя, підстав для якихось радикальних змін законодавства щодо мобілізації немає», - сказав він.

Читайте також: Росія заводить на окуповані території своїх військових і мобілізує українців - Федоров

Веніславський нагадав, що територіальні центри комплектування та соціальні підтримки — це фактично структура Збройних сил України, якими керують офіцери, що мають підпорядкованість по вертикалі до головнокомандувача Збройних Сил.

«Тому, якщо керівники сектору безпеки і оборони вважатимуть, що є якісь підстави для збільшення кількісних чи якісних показників мобілізованих громадян України, то вони на сьогодні мають всі можливості для того, щоб це зробити в рамках чинного законодавства», - пояснив політик.

Парламентарій наголосив, що комітет постійно працює в плані удосконалення законодавства у сфері мобілізації, і загалом удосконалення діяльності сектору безпеки та оборони.

Читайте також: Веніславський виступив проти покарання ухилянтів і пояснив, чому змінив свою позицію

«Парламент розглядає певні законопроєкти. Я думаю, що найближчим часом в нас є всі підстави сподіватися, що парламент ухвалить законопроєкт про внесення змін до закону про єдиний реєстр військовозобов'язаних, де буде удосконалено його функціонування, і він найближчим часом запрацює у повному обсязі», - наголосив Веніславський.

Водночас він додав, що парламентський комітет працює і над питаннями забезпечення більших обсягів фінансування сектору безпеки і оборони.

Як повідомляв Укрінформ, видатки загального фонду держбюджету на сектор безпеки і оборони за січень-вересень 2023 становили 1255,4 млрд грн або 59,3% від усієї суми видатків загального фонду держбюджету.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-