На підконтрольну Україні територію вдалося повернути ще трьох дітей

На підконтрольну Україні територію вдалося повернути ще трьох дітей

Укрінформ
Ще трьох дітей вдалося повернути на підконтрольну Україні територію.

Про це повідомляє Укрінформ із посилання на Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

«Їхня мати звернулася за допомогою до Української мережі за права дитини. До порятунку також долучилося Мінреінтеграції», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що коли росіяни зайшли у Херсон, батьки 10-річного Олександра, 8-річної Дарини та 6-річного Якова вирішили відправити дітей у село до бабусі, сподіваючись на більшу безпеку. Невдовзі обласний центр звільнили, а бабуся з онуками залишилися на тимчасово окупованій території. Загарбники, відступаючи з Херсона, підірвали Антонівський міст, забрати малих стало неможливо.

Читайте також: Росія викрадає українських дітей через гуманітарні місії - Андрющенко

«Завдяки зусиллям Української мережі за права дитини та за сприяння Мінреінтеграції діти знову разом із батьками. Слова особливої подяки – Державній міграційній службі», - наголосили в міністерстві.

Як повідомлялося, на минулому тижні також возз’єдналася ще одна сім’я. Після 19 місяців розлуки з ТОТ Херсонської області до батьків повернулися 9-річна Надійка та її 14-річний брат Михайло. Напередодні повномасштабного вторгнення діти поїхали в гості до бабусі й дідуся. Після окупації села шлях на підконтрольну уряду України територію було відрізано.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-