В Україні для школярів та вчителів провели урок з медіаграмотності

В Україні для школярів та вчителів провели урок з медіаграмотності

Укрінформ
Для школярів 5-11 класів, батьків та вчителів провели Всеукраїнський урок з медіаграмотності.

Про це повідомляє Укрінформ.

Глядачі змогли дізнатися, як протидіяти соціальним стереотипам, хто такі боти та тролі, як розумно споживати інформацію та не вестися на маніпуляції.

Урок також містив інтерактивну частину у вигляді тестів на перевірку засвоєних знань.

Крім того, під час Всеукраїнського уроку керівниця національного проєкту з медіаграмотності Міністерства культури та інформаційної політики «Фільтр» Валерія Ковтун оголосила про організацію другого дитячого конкурсу "Репортер". За її словами, цей конкурс для школярів 9-11 класів, які мріють стати журналістами. 

"Ми намагаємось допомогти цим молодим українцям стати ближчими до журналістики та телебачення. Це можливість створити власний телесюжет і потім, якщо ви виграєте, поїхати у так званий camp (маленький короткий табір), який ми організовуємо спеціально для переможців. Звісно будуть призи", - сказала Ковтун.

Вона зауважила, що у цьому таборі переможці матимуть можливість 3 дні поспілкуватися з гуру журналістики, напрацювати контакти та, можливо, домовитись про майбутню співпрацю. 

Урок можна переглянути за посиланням

Всеукраїнський урок з медіаграмотності реалізовується національним проєктом з медіаграмотності «Фільтр» Міністерства культури та інформаційної політики та Суспільне мовлення за підтримки ПРООН в Україні та фінансування уряду Японії. 

Читайте також: Всеукраїнський урок єдності: як не вестися на маніпуляції й залишатися згуртованими

Як повідомлялося, перший Всеукраїнський урок з медіаграмотності організував національний проєкт з медіаграмотності "Фільтр" 16 лютого 2022 року.

Фото: teren.in.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-