Підрив Каховської ГЕС: потерпілі можуть подати заяви на виплати до кінця жовтня - Верещук

Підрив Каховської ГЕС: потерпілі можуть подати заяви на виплати до кінця жовтня - Верещук

Укрінформ
Від громадян, які постраждали внаслідок підриву Каховської ГЕС,  надійшло понад 9 тисяч заяв на отримання грошової допомоги.

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» розповіла віцепрем'єр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук, передає кореспондент Укрінформу.

«Понад 8 тисяч уже отримали (виплати – ред.), 9 тисяч – подали заявки. Але ми продовжуємо можливість подати заявку… Ми звернулися до Кабміну, щоб до кінця жовтня продовжити (ці терміни – ред.)», - сказала урядовиця.

Вона підтвердила, що всі постраждалі від підриву росіянами Каховської ГЕС до кінця жовтня можуть подати ці заявки.

За словами Верещук, кожна особа може отримати виплати у розмірі 5 тисяч гривень від держави і 6600 - від МОМ.

«І вони отримують. Але, окрім того, постраждалі з числа фермерів, ті, хто втратили угіддя, городи, землю, - додатково можуть отримати гроші. Щодо фермерів є окрема постанова…. Це окремі гроші, і вони теж є», - запевнила віцепрем’єр.

Читайте також: Уряд виділяє 271 мільйон для людей, які втратили врожай через теракт на Каховській ГЕС

Як повідомляв Укрінформ, уночі 6 червня російська армія підірвала греблю Каховської ГЕС. У Херсонській області провели евакуацію жителів підтоплених територій.

21 липня міністр внутрішніх справ Ігор Клименко заявив, що загалом було обстежено 1597 підтоплених будинків та забезпечено здійснення 8152 виплат постраждалим.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-