Уряд виділяє 271 мільйон для людей, які втратили врожай через теракт на Каховській ГЕС

Уряд виділяє 271 мільйон для людей, які втратили врожай через теракт на Каховській ГЕС

Укрінформ
Уряд виділяє Херсонській та Миколаївській областям 271 млн грн, що підуть на виплати людям, які втратили свої врожаї через російський теракт на Каховській ГЕС.

Про це Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль сказав на засіданні уряду, передає Укрінформ.

«Уряд виділяє Херсонській та Миколаївській областям 271 млн грн. Ці гроші підуть на виплати людям, які втратили свої врожаї через російський теракт на Каховській ГЕС. Передбачено виплати по 3300 грн за втрачений врожай овочів на кожній сотці земельної ділянки приватного городу. Максимальна сума допомоги за втрачений врожай становитиме до 100 тис. грн», - сказав Прем'єр.

Читайте також: Зміни у порядку виплат для переселенців покликані забезпечити справедливість - Верещук

Також уряд з рахунку Міністерства з питань реінтеграції ТОТ направив у Нацбанк України 95 млн грн, що підуть на забезпечення потреб громадян, які евакуюються з районів бойових дій, а також тих, хто перебуває на деокупованих територіях.

«Затверджуємо постанову, яка дозволить направити 95 млн грн з рахунку Мінреінтеграції в НБУ на потреби громадян, які евакуюються з районів бойових дій, а також тих, хто перебуває на деокупованих територіях. Розмір залишається без змін – 3 тис. грн для осіб з інвалідністю та дітей; 2 тис. грн – для інших осіб», - сказав Шмигаль.

Читайте також: Виплати ВПО з серпня здійснюватимуть до 15 і 28 числа – Мінреінтеграції

Також Кабмін 4 серпня затвердив порядок надання одноразової грошової допомоги за втрачений врожай внаслідок підриву Російською Федерацією греблі Каховської гідроелектростанції.

Як передає Укрінформ, про це повідомив постійний представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук у Телеграмі.

«Затверджено Порядок надання одноразової грошової допомоги постраждалому населенню внаслідок підриву Російською Федерацією греблі Каховської гідроелектростанції за втрачений врожай», - написав він.

Як зазначив Мельничук, порядком передбачається, що отримувачами допомоги є фізичні особи, які мають у власності земельну ділянку для ведення особистого селянського господарства та/або для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд, та/або земельну ділянку для індивідуального садівництва, що постраждали внаслідок підриву РФ греблі Каховської гідроелектростанції.

Розмір допомоги становить 3318 гривень за втрачений врожай овочів на 0,01 га земельної ділянки. При цьому допомога надається на площу не більше 0,2 га у Миколаївській області та 0,3 га - у Херсонській області.

Як повідомлялося, в Україні нині офіційно зареєстровано близько п'яти мільйонів внутрішньо переміщених осіб, також є близько двох мільйонів незареєстрованих переселенців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-