Легалізація медичного канабісу не призведе до процвітання «чорного ринку» - Стефанишина

Легалізація медичного канабісу не призведе до процвітання «чорного ринку» - Стефанишина

Ексклюзив
Укрінформ
Легалізація ліків на основі медичного канабісу не призведе до процвітання «чорного ринку», а навпаки - сприятиме його зменшенню.

Таке переконання висловила народна депутатка, членкиня Комітету ВР із питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування Ольга Стефанишина в інтерв’ю Укрінформу.

«Переконана, що легалізація ліків на основі медичного канабісу не призведе до розквіту «чорного ринку», тому що легалізація таких речей призводить до його зменшення, хоч як парадоксально це не звучало б», - зазначила Стефанишина.

Парламентарійка нагадала, що в Україні щонайменше два мільйони людей з тяжкими захворюваннями (не враховуючи тих, хто страждає на ПТСР), які потребують ліків на основі медичного канабісу.

Читайте також: Близько шести мільйонів українців потребують ліків на основі медичного канабісу - експерти

Стефанишина переконана, що коли перед пацієнтом буде вибір - купити за велику суму «щось незрозуміле та сумнівної якості» або придбати перевірені та сертифіковані препарати втричі дешевше в аптеці, то людина обере другий варіант.

«Що ж у такому разі відбудеться з дилерами, які нелегально постачають медичний канабіс? Вони втрачатимуть прибутки. Тому, я думаю, що легалізація медичного канабісу жодним чином не призведе до розквіту “чорного бізнесу” в Україні», - підсумувала вона.

Читайте також: Застосування ліків на основі канабісу жорстко контролюватимуть – МОЗ

Як повідомляв Укрінформ, 13 липня Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроєкт №7457 "Про регулювання обігу рослин роду коноплі (Cannabis) в медичних, промислових цілях, науковій та науково-технічній діяльності для створення умов щодо розширення доступу пацієнтів до необхідного лікування онкологічних захворювань та посттравматичних стресових розладів, отриманих внаслідок війни".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-