ЄС і ВООЗ допоможуть Україні розвивати медичну евакуацію

ЄС і ВООЗ допоможуть Україні розвивати медичну евакуацію

Укрінформ
Європейський Союз та Всесвітня організація охорони здоров'я розпочали проєкт, спрямований на допомогу Україні уу поліпшенні медичної евакуації.

Про це повідомляє Представництво ЄС в Україні, передає Укрінформ.

Як зазначається, у Європейському регіональному бюро ВООЗ у Копенгагені відбувся запуск 18-місячного проєкту «Зміцнення системи підзвітності Міністерства охорони здоров'я України стосовно систем та послуг медичної евакуації та репатріації», що фінансується Службою зовнішньополітичних інструментів ЄС (FPI).

«Проєкт допоможе Міністерству охорони здоров'я України у розвитку та формалізації процедур Спеціального підрозділу з координації медичної евакуації, зокрема, нових зусиль, спрямованих на організацію безпечного повернення пацієнтів, які завершили фазу невідкладного лікування за кордоном і бажають продовжити реабілітацію в рідній країні», - зауважили у представництві.

Наголошується, що новий проєкт надаватиме технічну та ресурсну підтримку Україні. Особливу увагу буде приділено таким вузькоспеціалізованим темам, як допомога при опіках, мультидисциплінарна хірургічна допомога при бойових травмах, а також перевезення та реабілітація пацієнтів у критичному стані, що сприятиме зміцненню систем та шляхів надання травматологічної допомоги.

Читайте також: ВООЗ зафіксувала тисячну атаку на медичну систему України за час повномасштабної війни

Медичні працівники в Україні також братимуть участь у тренінгах, де будуть застосовані такі підходи до навчання, як «пліч-о-пліч» та «біля ліжка хворого», що посилить здатність лікарів вести складні медичні випадки в Україні.

Як повідомляв Укрінформ, від початку повномасштабної війни до клінік Євросоюзу на лікування та реабілітацію вдалося евакуювати понад 3900 українців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-