В Україні заочно судитимуть ідеолога «русского міра» Дугіна

В Україні заочно судитимуть ідеолога «русского міра» Дугіна

Укрінформ
До суду скерували обвинувальний акт щодо ідеолога "русского міра", який закликав знищити Україну та українців.

Як передає Укрінформ, про це Офіс генерального прокурора повідомляє у Телеграмі.

ОГП передав до суду обвинувальний акт стосовно російського пропагандиста за фактами посягання на територіальну цілісність і недоторканність України і публічних закликів до геноциду (ч. 2 ст. 110 та ч. 2 ст. 442 Кримінального кодексу України).

Розслідування встановило, що обвинувачений публічно закликав і поширював матеріали із закликами до зміни меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, розпалював національну ворожнечу.

Він також розповсюджував матеріали з публічними закликами до геноциду українського народу.

"З травня 2022 року пропагандист створював та поширював у забороненій в Україні соцмережі "Вконтакте" публікації, у яких закликав "освободить" всю Україну, а не тільки Херсон та Донбас. І разом з росією та "освобождьонной" Україною створити "Новое Государство, настоящую Империю, с миссией и Духом, православное Царство". Він також пропагував подальшу ескалацію війни", - підкреслили в ОГП.

Читайте також: На Черкащині оголосили підозру представнику УПЦ МП, який закликав Росію захопити всю Україну

Крім того, підозрюваний поширював публікації із закликами знищити Україну та її жителів до останнього, завдавати ракетні удари по містах України, зокрема по центру Києва.

Як повідомляв Укрінформ, у червні Служба безпеки України повідомила про підозру очільнику прокремлівської міжнародної організації "Євразійський рух" Олександру Дугіну, який є одним з основних ідеологів так званого "русского міра".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-