Мешканці ТОТ можуть в'їхати на підконтрольну територію зі свідоцтвом про народження - роз'яснення

Мешканці ТОТ можуть в'їхати на підконтрольну територію зі свідоцтвом про народження - роз'яснення

Укрінформ
Мешканці тимчасово окупованих територій можуть вʼїхати на контрольовану Україною територію на підставі свідоцтва про народження.

Про це йшлося на проведеній віцепрем’єр-міністром Іриною Верещук нараді, присвяченій проблемним питанням документування громадян України, які виїжджають із тимчасово окупованих територій (ТОТ), передає Укрінформ із посилання на сайт міністерства.

Читайте також: На Херсонщині загарбники заборонили надавати медичну допомогу людям без паспортів РФ

«Зокрема, йшлося про можливість в’їзду з ТОТ на підконтрольну територію українських громадян, які не мають паспорта України. За результатами наради Держприкордонслужбою було надано відповідне роз’яснення. Так, громадяни України, яким виповнилося 18 років і які виїхали з ТОТ, можуть вʼїхати в Україну на підставі свідоцтва про народження», - йдеться у повідомленні.

Подальше оформлення документів таким особам буде здійснюватися на підставі перевірки інших документів та проведення відповідної ідентифікації особи.

Читайте також: Рада розширила перелік підстав для підтвердження перебування в російському полоні

Як повідомлялося, понад 83 тисячі громадян у межах обов’язкової евакуації перемістилися з Донецької області до безпечних регіонів за 11 місяців. З Харківщини за 10 місяців виїхали понад 25 тисяч громадян. З нещодавно звільнених територій Херсонщини за 8 місяців евакуювалася більш ніж 31 тисяча людей.

Евакуація здійснюється безкоштовно. Для попереднього запису необхідно звернутися до місцевих органів влади. Також про бажання евакуюватися можна повідомити на цілодобову гарячу лінію Мінреінтеграції: 15-48. Для повідомлень через месенджери WhatsApp/Telegram/Viber діє номер: (096) 078-84-33.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-