94% громадян пишаються українським паспортом

94% громадян пишаються українським паспортом

Опитування
Укрінформ
В Україні 94% людей пишаються своїм українським громадянством.

Про це свідчать результати загальнонаціонального соціологічного опитування, які були оприлюднені під час пресконференції в Медіацентрі Україна-Укрінформ.

Дослідження показало, що 94% громадян України пишаються своїм українським громадянством. У 2015 році таких було 68%, у 2010 році - 62%, у 2000 р. - 62%.

Порівняно з попередніми роками збільшилась частка тих, хто пишається державними символами України: Прапором України (з 26% у 2011 році до 75% у 2023 році), Гербом України ( з 25% до 74%), Гімном (з 22,5% до 69%). Також з 32% до 74% зросла частка тих, хто пишається державною мовою України, з 19% до 57% - частка тих, хто пишається її грошовою одиницею (гривнею).

Також 69% опитаних відповіли, що вільно володіють українською мовою, 28% вважають, що їхнього рівня достатньо для спілкування на побітовому рівні, 2% відповіли, що погано розуміють українську, а 0,6% - що взагалі не розуміють українську мову.

Зокрема, українською мовою рідною назвали 78% опитаних.

Опитування проводилося соціологічною службою Разумкова з 23 по 31 травня 2023 року в рамках проєкту Програми MATRA, що фінансується Посольством Королівства Нідерландів в Україні. Опитування face-to-face проводилося по всій території України (у Запорізькій, Миколаївській, Харківській, Херсонській областях лише на тих територіях України, що контролюються урядом України та на яких не ведуться бойові дії).

Читайте також: Абсолютна більшість українців вважає Україну успішною державою — опитування

Опитування проводилося за стратифікованою багатоступневою вибіркою із застосуванням випадкового відбору на перших етапах формування вибірки та квотного методу відбору респондентів на заключному етапі (коли здійснювався відбір респондентів за статево-віковими квотами). Структура вибіркової сукупності відтворює демографічну структуру дорослого населення територій, на яких проводилося опитування, станом на початок 2022 року (за віком, статтю, типом поселення).

Читайте також: Третина українців моніторять новини щогодини

Опитано 2020 респондентів віком від 18 років. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-