Нацкомісія перегляне своє рішення про перейменування низки населених пунктів

Нацкомісія перегляне своє рішення про перейменування низки населених пунктів

Укрінформ
Національна комісія зі стандартів державної мови перегляне своє рішення щодо перейменування низки населених пунктів в Україні.

Про це сказав голова Національної комісії зі стандартів державної мови Володимир Мозгунов в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини», передає Укрінформ.

"Ми не можемо проігнорувати ці повідомленні і ці офіційні звернення. Ми сьогодні працюємо. Оскільки члени робочої групи є виклачами універстетів, то ми попросили їх про додаткові консультації. Узгоджуємо зараз зміни. Готуємо відповідні документи", - сказав Мозгунов.

Він підкреслив, що питання перейменування входить в повноваження місцевих органів влади, тож пропозиції Нацкомісії носять лише рекомендаційний характер.

Читайте також: У Нацкомісії прокоментували рішення про перейменування Запоріжжя

Як повідомляв Укрінформ, Національна комісія зі стандартів державної мови оприлюднила рекомендації щодо зміни понад 1,4 тисяч назв сіл, селищ і міст України, назви яких "не відповідають стандартам державної мови". До переліку потрапило й місто Запоріжжя.

Згодом Міністерство освіти та науки запропонувало скасувати рішення Національної комісії зі стандартів державної мови про перейменування низки населених пунктів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-