Україна потребує сучасного законодавства про працю – Президент

Україна потребує сучасного законодавства про працю – Президент

Укрінформ
Україна має бути серед світових економічних лідерів, і вкрай нагальним є створення в країні сучасного законодавства про працю.

Про це Президент Володимир Зеленський заявив під час виступу у Верховній Раді з нагоди Дня Конституції, передає кореспондент Укрінформу.

"Захищати бізнес так само важливо, як захищати працівника і працю. Щоб зробити реальністю показники добробуту та розвитку економіки, які є мрією, Україна перемоги має бути країною бізнесу та країною праці. Так само, як зараз мільйони наших людей у єдності воюють і працюють заради нашої перемоги, ми маємо після перемоги у єдності працювати заради того, щоб Україна була серед світових економічних лідерів", - заявив глава держави.

За його словами, економічне лідерство дає безпеку. Кожен, хто створює нові робочі місця, створює основу для економічного лідерства України.

"Україна перемоги захищатиме можливість кожної людини працювати стільки і так, як людина сама забажає. Ми потребуємо осучаснення законодавства про працю", - наголосив Зеленський.

Читайте також: Держава надаватиме підтримку новоствореному бізнесу за працевлаштування переселенців

При цьому Зеленський додав, що Україна також має реалізувати пенсійну реформу, аби гарантувати усім, хто працює сьогодні, достойну підтримку в майбутньому.

«Україна перемоги – це держава, яка реалізувала пенсійну реформу і гарантувала усім, хто працює сьогодні, достойну підтримку в майбутньому. Лише існуючої солідарної пенсійної системи недостатньо, і ви це знаєте, і це відчуває абсолютна більшість наших українських пенсіонерів. І я вас дуже прошу, шановні народні депутати, реалізувати все це. Реалізувати мрію українців», - наголосив Зеленський.

Він запевнив, що «Україна перемоги робитиме все, щоб у наших людей старшого віку, які вже на пенсії, – був вищий рівень життя. Україна перемоги робитиме все, щоб ті, хто працює сьогодні, мали дійсно забезпечену старість».

Як повідомляв Укрінформ, 22 червня Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що Україна через розв’язану Росією війну втратила 3,5 мільйона робочих місць, понад 4,5 мільйона людей виїхали за кордон.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-