Апеляційний суд залишив під вартою суддю Тандира

Апеляційний суд залишив під вартою суддю Тандира

Укрінформ
Київський апеляційний суд залишив під вартою голову Макарівського райсуду Олексія Тандира, який збив на смерть 23-річного нацгвардійця на блокпосту в столиці.

Про це інформує пресслужба Київської міської прокуратури, передає Укрінформ.

"Київський апеляційний суд підтримав позицію Київської міської прокуратури та залишив в силі запобіжний захід у вигляді тримання під вартою для судді, який підозрюється у вчиненні смертельної ДТП у стані алкогольного сп’яніння, внаслідок якої загинув нацгвардієць. Рішення ухвалено у понеділок, 19 червня", – йдеться у повідомленні.

Як зазначається, суд апеляційної інстанції у повному обсязі відмовив стороні захисту у задоволенні апеляційної скарги на обраний підозрюваному безальтернативний запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Як повідомляв Укрінформ, у ніч на 26 травня голова Макарівського районного суду (Київська область) Олексій Тандир збив на смерть 23-річного нацгвардійця на блокпосту в столиці. Правоохоронці його затримали.

Суддя відмовився від освідування на вміст алкоголю та наркотиків, проте мав візуальні клінічні ознаки сп’яніння. Суд надав дозвіл на примусове відібрання в нього біологічних зразків.

Читайте також: Без почесних держвиплат: підозрюваним у злочинах суддям готують “сюрприз”

За фактом ДТП правоохоронці розпочали кримінальне провадження за ч. ч. 3 ст. 286-1 (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами в стані сп'яніння) Кримінального кодексу.

Колектив Макарівського районного суду заявив, що не виправдовує дії голови суду та виступає за повне й неупереджене розслідування трагічної події.

27 травня 2023 року Вища рада правосуддя надала згоду на арешт Тандира. Того ж дня Печерський районний суд на засіданні обрав йому запобіжний захід – тримання під вартою до 21 липня без можливості внесення застави.

Читайте також: У Макарівському райсуді прокоментували смертельну ДТП за участі голови суду Тандира

29 травня на зборах суддів Макарівського районного суду звільнили суддю Тандира з посади голови суду.

2 червня Вища рада правосуддя відсторонила до 25 липня 2023 року Тандира від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням його до кримінальної відповідальності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-