Охматдит отримав сучасний комп'ютерний томограф

Охматдит отримав сучасний комп'ютерний томограф

Фото
Укрінформ
Національна дитяча спеціалізована лікарня «Охматдит» отримала експертний компʼютерний томограф Siemens.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоров'я, передає Укрінформ.

Як зазначається, медичне обладнання було закуплено та доставлено Медичними закупівлями України на замовлення МОЗ.

"Завдяки новітньому апарату лікарі зможуть забезпечити повноцінну діагностику дітей будь-якого віку з мінімально променевим навантаженням та високою якістю обстежень", - зауважили у МОЗ.

Крім того, апарат дає змогу виконувати малі хірургічні втручання, біопсії та пункції під контролем КТ та широким спектром сучасних клінічних застосунків відповідно до потреб лікарів.

Працівники відділення променевої діагностики зможуть працювати з обладнанням після введення пристрою в експлуатацію та отримання відповідного дозволу й ліцензії ДІЯР.

Читайте також: У львівському «Охматдиті» повернули слух 4-річній дівчинці

Комп’ютерна томографія (КТ) – це метод променевої діагностики, заснований на застосуванні рентгенівських променів. Комп’ютерний томограф дозволяє отримувати позрізові зображення тіла завдяки рентгенівській трубці та детектору, що обертаються навколо тіла пацієнта.

Охматдит є багатопрофільним діагностично-лікувальним закладом, який надає спеціалізовану висококваліфіковану медичну допомогу дітям. Це найбільша дитяча лікарня в Україні.

Як повідомлялося, у Дубенській міській лікарні на Рівненщині встановили сучасну агіографічну цифрову систему Artis one виробництва німецького концерну Siemens.

Фото: МОЗ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-