COVID-19 показав, що ми достатньо безпомічні істоти, але людство виживе - психолог

COVID-19 показав, що ми достатньо безпомічні істоти, але людство виживе - психолог

Укрінформ
Нинішня пандемія продемонструвала, що людина достатньо безпомічна істота, їй треба пристосовуватися до реалій, але людство як мінімум виживе.

Про це в інтерв'ю Укрінформу сказав доктор медичних наук, завідувач кафедри медичної психології, психосоматичної медицини і психотерапії медико-психологічного факультету Національного медичного університету імені О.О. Богомольця Олег Чабан.

"COVID змусив нас задуматися не просто, куди потрібно вкладати гроші (в профілактичну медицину чи наукові розробки нового озброєння у вигляді вакцини і противірусних препаратів), а як нам дружно жити з тими, хто все одно буде залишатися тут. Людство, як мінімум, виживе, якщо вижило після бубонної чуми і іспанки, коли сучасної медицини не було. Зараз медицина на високому рівні, ми справляємося", - сказав він.

На думку Чабана, пандемія коронавірусу - це величезний досвід, після якого людство має стати досвідченішим, мудрішим, не розкидатися бездумно ні світлом, ні звуками, ні антибіотиками.

"Ми стали людьми з досвідом осмислення цінності життя через потрясіння", - наголосив Чабан.

Читайте також: Пандемія змусила замислитися над цінністю життя - психотерапевт

Як повідомляв Укрінформ, за даними ВООЗ, станом на 1 січня 2023 року жителі України отримали 34 939 868 доз вакцини проти COVID-19. ВООЗ рекомендує Україні збільшити рівень охоплення первинною серією вакцинації людей літнього віку, людей з ослабленим імунітетом і осіб із супутніми захворюваннями незалежно від віку. Також ВООЗ рекомендує вакцинувати проти ковіду групи ризику кожні 6–12 місяців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-