Шмигаль подарував Папі Римському фотоальбом про злочини росії в Україні

Шмигаль подарував Папі Римському фотоальбом про злочини росії в Україні

Фото
Укрінформ
Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль під час зустрічі у Ватикані з Папою Франциском подарував йому фотоальбом про злочини росії в Бучі, Бородянці й інших містах України.

Як передає Укрінформ, про це Шмигаль повідомив у Телеграмі.

"Розповів, як українці щодня вимушені боротися за свої життя у війні, яку розв’язала росія. Ми цінуємо зусилля Святого Престолу, спрямовані на завершення війни, і вважаємо, що найкращий шлях до миру — це формула Президента України Володимира Зеленського. Сподіваємось, Ватикан долучиться до її реалізації, зокрема до процесу повернення полонених і депортованих, відновлення справедливості та фіксації закінчення війни", - зазначив Шмигаль.

Читайте також: Шмигаль попросив Папу Римського про допомогу у поверненні депортованих росією дітей

Він передав Папі Франциску фотоальбом про злочини росії в Бучі, Бородянці й інших містах України. "Цей альбом наочно демонструє ненависть і жорстокість агресора, які він приніс на українські землі", - зауважив Шмигаль.

Шмигаль зустрівся з Папою Римським / Фото: Телеграм/ Денис Шмигаль

Прем’єр-міністр подякував Його Святості за гуманітарну допомогу, а також за лікування у ватиканському госпіталі українських дітей, які постраждали від російської агресії та запросив Папу Франциска в Україну.

"Будемо раді вітати понтифіка в ці нелегкі часи. Розраховуємо, що Святий Престол використає свій вплив, аби повернути мир на всі наші землі", - наголосив Шмигаль.

Читайте також: Україна має амбітний план щодо вступу в ЄС – Шмигаль

Як повідомляв Укрінформ, Шмигаль прибув в Італію з візитом 26 квітня. У Римі він взяв участь у двосторонній конференції з питань відновлення України, провів зустріч з Президентом, головою Ради міністрів Італійської Республіки та головами палат італійського парламенту.

Папа Римський Франциск прийняв Шмигаля 27 квітня, напередодні апостольського візиту понтифіка до Угорщини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-