Офіс омбудсмена отримав 45 звернень від українських громадян за кордоном

Офіс омбудсмена отримав 45 звернень від українських громадян за кордоном

Єдині новини
Укрінформ
До офісу українського омбудсмена надійшли 45 звернень від українських громадян за кордоном.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону "Єдині новини" сказав Уповноважений ВР з прав людини Дмитро Лубінець, передає Укрінформ.

"На даний час у нас є звернення 45 громадян України, які перебувають на території європейських країн, які звернулися до нас по допомогу. Тут нам набагато легше, ніж на території російської федерації, бо є наші дипломати, є омбудсмени інших країн, які на постійному контакті зі мною, вони максимально втручаються у ситуацію, допомагають нашим громадянам. І в цьому розрізі нам вдається забезпечити практично весь спектр захисту прав наших громадян", - сказав Лубінець.

Він додав, що є пропрацьовані варіанти повернення громадян України, в тому числі й у випадках, коли є ознаки сексуального насильства або насильного утримання. Так, за його словами, по одному з таких фактів в одній з європейських країн відкрито кримінальне провадження, офіс українського омбудсмена супроводжує цю справу.

Також, за його словами, є випадки, коли соціальні служби деяких країн, зокрема Німеччини, Італії трактують як негідне поводження батьків або супроводжуючих з дітьми.

Читайте також: Робота над пошуком механізмів повернення з полону цивільних триває - Лубінець

"У нас є такий випадок у Німеччині, було рішення суду і дитину забрали у мами. Ми намагаємося максимально сприяти, робимо через співпрацю з омбудсменом і через відкриття наших представництв за кордоном. Також нам допомагає українська діаспора. За цим фактом так само ми супроводжуємо, намагаємося допомогти і повернути в Україну і маму, і дитину", - сказав Лубінець.

Як повідомляв Укрінформ, росія не прийняла жодної пропозиції України щодо повернення цивільних полонених, які були зроблені в Туреччині на переговорах українського і російського омбудсменів. Державні органи працюють над пошуком механізмів повернення цивільних українців із російського полону.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-