Робота над пошуком механізмів повернення з полону цивільних триває - Лубінець

Робота над пошуком механізмів повернення з полону цивільних триває - Лубінець

Укрінформ
Державні органи працюють над пошуком механізмів повернення цивільних українців із російського полону.

Як передає Укрінформ, про це уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець повідомляє у Телеграмі.

В Офісі Омбудсмена відбулася зустріч з родичами цивільних громадян України, яких утримує росія.

Під час зустрічі з родинами цивільних заручників відповідали на поставлені запитання представники Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими, Національного інформаційного бюро, Національної поліції України, Міжнародного Комітету Червоного Хреста. Зокрема, щодо принципу повернення громадян України та участі міжнародних організацій у цих процесах.

За словами Лубінця, на сьогодні питання повернення цивільних заручників з російського полону є найбільш проблемним, оскільки згідно з Женевськими конвенціями не можна брати в полон цивільне населення.

Читайте також: Коордштаб нагадав, куди передавати персональні дані полонених і зниклих безвісти військових

“російська федерація порушує всі норми міжнародного гуманітарного права і Женевських конвенцій і відмовляється повертати громадян України, але державні органи працюють над тим, щоб знайти такі механізми, про що було інформовано рідних і близьких цивільних заручників”, - підкреслив омбудсмен.

Він зауважив, що “в кожного свій біль, своя історія, але ми не склали руки. Ми працюємо над тим, щоб повертати наших людей і це вдається. Повертаються як військові, так і цивільні. Зрушили з місця проблему повернення дітей. Можливо не так швидко, як би цього хотілось, але ми боремось за кожного. Боремось з ворогом, який порушує всі можливі норми і цинічно змінює умови повернення. Робота триває і ми віримо в результат – повернути всіх!”.

Читайте також: Для роботи над обміном полоненими використовується інформація з різних джерел - Коордштаб

Як повідомляв Укрінформ, росія не прийняла жодної пропозиції України щодо повернення цивільних полонених, які були зроблені в Туреччині на переговорах українського і російського омбудсменів.

Фото: Омбудсмен України, Телеграм

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-