Хабар на $60 тисяч: справу співробітника кібербезпеки СБУ скерували до суду

Хабар на $60 тисяч: справу співробітника кібербезпеки СБУ скерували до суду

Укрінформ
НАБУ і САП скерували до суду обвинувальний акт стосовно оперативного співробітника Департаменту контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки СБУ, викритого на одержанні 60 тисяч доларів хабара.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Національного антикорупційного бюро України.

Дії особи кваліфікували за ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України.

Слідство встановило, що підозрюваний здійснював оперативний супровід під час розслідування злочинів з криптовалютами. Зокрема, він мав повноваження виявляти кримінальні правопорушення, ініціювати проведення перевірок фінансово-господарської діяльності, а також виконувати слідчі та негласні слідчі дії в рамках кримінального провадження.

Читайте також: САП скерувала до суду справу про хабар ексдепутата Мартиненка

«Під час обшуку в межах розслідування одного з таких епізодів обвинувачений запропонував підприємцю за 60 тис. доларів США владнати його проблеми «з органами»: позбутися прискіпливої уваги з боку СБУ до його бізнесу з видобутку криптовалюти (майнінгу) та повернути вилучене майно», - йдеться в повідомленні.

З метою одержання неправомірної вигоди посадовець застосував заходи конспірації.

Як повідомляв Укрінформ, у липні 2022 року правоохоронці повідомили про підозру викритому на отриманні 60 тис. дол. неправомірної вигоди співробітнику Департаменту контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки СБУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-