Український та польський медіарегулятори підписали меморандум про співпрацю – Нацрада

Український та польський медіарегулятори підписали меморандум про співпрацю – Нацрада

Укрінформ
Польща підтримає колег з України у виробленні контенту для українського глядача, а також в адаптації українського медіазаконодавства до вимог Європейського Союзу.

Про це заявила голова Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Ольга Герасим’юк під час телемарафону, повідомляє Укрінформ.

«Ми зустрілися з нашим візаві – Національною радою Польщі – та підписали меморандум про співпрацю. Ми говорили про те, що польські продакшени прийдуть до нас, щоби спільно з українськими медійниками виробляти продукт для нашого глядача. Цим меморандумом ми також започатковуємо щоденні консультації», - сказала вона.

Герасим’юк зазначила, що співпраця з польськими медійниками почалася ще з 24 лютого.

«Із Польщею ми почали співпрацювати з першого дня, коли на нас впали бомби. Наші колеги в Польщі тоді вже відключили все російське – ніхто не чекав різних спеціальних дозволів, санкційних пакетів. Вони зробили це просто в мить», - повідомила голова Нацради.

Читайте також: Україна і Польща посилюють співробітництво в ІТ-сфері

Польські медійники опікуються пошуком частоти, щоб запустити додатково телемарафон #UAразом. Також, за словами Герасим’юк, зараз 8 годин ефіру польського радіо припадає на українську службу, розраховану на вимушених переселенців з нашої країни.

Крім того, «поляки перекладають дитячі казки українською мовою, щоб українські діти могли засинати під них, ніби вони у бабусі вдома».

Як зазначила голова Нацради, допомога польських колег сприяла й матеріальній відбудові української медіаінфраструктури.

«Польська сторона зробила багато чого для допомоги, наприклад, надіслала автомобілі, якими можна підвозити на зруйновані місця матеріал, щоб поновити комунікації», - сказала вона.

Відтак зустріч із представниками Нацради Польщі, за словами Герасим’юк, стала завершальним акордом поглиблення співпраці між медіарегуляторами.

Читайте також: Боротьбу з дезінформацією не варто звужувати лише до моніторингу і фактчекінгу - експерт

На сайті Нацради повідомляється, що під час зустрічі було погоджено напрямки взаємної підтримки, яка передбачає «співпрацю українських і польських провайдерів програмної послуги, кабельних операторів, які забезпечують трансляцію українських програм у Польщі і польських в Україні».

Також спільна робота планується під час вивчення демографічних процесів й аудиторії медіа, актуалізованих інформаційними потребами переселенців з України.

Як повідомляв Укрінформ, українсько-польська співпраця відбувається і в сфері IT. Зокрема, асоціація IT Ukraine та Software Development Association Poland (SoDA) підписали Меморандум про взаєморозуміння, метою якого є налагодження постійного двостороннього співробітництва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-