Зеленська надала поради, як перетнути кордон з дитиною із інвалідністю

Зеленська надала поради, як перетнути кордон з дитиною із інвалідністю

Укрінформ
Дружина Президента України Олена Зеленська надала поради, як можна перетнути кордон з дитиною із інвалідністю.

к передає Укрінформ, про це перша леді повідомила у Телеграмі.

"В умовах воєнного стану вимоги до виїзду дітей за кордон, в тому числі з інвалідністю, є спрощеними. Діти з інвалідністю разом з особами, які їх супроводжують, мають право на позачерговий перетин державного кордону України”, - ідеться у повідомленні.

Зеленська нагадала, які документи потрібно мати, щоб скористатися цією можливістю.

Так, разом з документом, що посвідчує особу дитини, потрібне посвідчення, що підтверджує призначення соціальної допомоги, у якому зазначено категорію “дитина з інвалідністю” (або довідка про отримання державної соціальної допомоги дитині з інвалідністю, або індивідуальна програма реабілітації дитини з інвалідністю, видана лікарсько-консультативною комісією лікувально-профілактичного закладу, чи медичний висновок про дитину з інвалідністю до 18 років).

“Супроводжувати дитину з інвалідністю для виїзду за кордон може мати та/або батько, опікун, піклувальник, один або обоє прийомних батьків, батьки-вихователі”, - зауважила вона.

Як нагадала Зеленська, “якщо супровід здійснюють батьки, то потрібні документи, що підтверджують родинні зв’язки. Якщо дитина виїжджає з опікуном, піклувальником, одним або обома прийомними батьками, батьками-вихователями – документи, що підтверджують відповідні повноваження особи”.

Читайте також: Дружина Президента надала перелік популярних українських YouTube-каналів для дітей

За словами Зеленської, “супроводжувати дітей з інвалідністю також можуть бабуся, дідусь, повнолітній брат, сестра, мачуха, вітчим, якщо вони звільнені від військової служби і мобілізації та мають з собою відповідні підтвердні документи і документи, що підтверджують родинні зв’язки”.

Як повідомляв Укрінформ, Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) поінформував, що близько двох мільйонів дітей виїхали з України через широкомасштабне вторгнення російської федерації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-