«Найстрашніше, що я знімав»: Вакарчук показав, як лікарі рятують поранених у Маріуполі дітей

«Найстрашніше, що я знімав»: Вакарчук показав, як лікарі рятують поранених у Маріуполі дітей

Відео
Укрінформ
У Запоріжжі в дитячій лікарні медики рятують життя кільком дітям, які отримали поранення внаслідок обстрілів з боку військових рф.

Відео з лікарні оприлюднив український музикант Святослав Вакарчук, який знаходився у Запоріжжі, передає Укрінформ.

“Це найстрашніше відео, яке я коли-небудь знімав… Не знаю чи є ще сенс шукати людяності там, але одне відео записав для матерів російських вбивць. Ви певно чули, що вчора ці діти разом з дорослими намагались вирватись з блокадного Маріуполя. Цивільні люди зі своїми дітьми на власних авто великою колоною виїжджали. І по них було відкрито вогонь окупантами. Російські загарбники поранили кількох дітей. Деяким діткам довелось ампутувати ніжки, ручки. Це найтяжчі воєнні злочини - проти дітей!”, - підписав відео музикант.

Він пояснив, що викладає відео з дозволу і на прохання і медиків, і батьків діток, дорослих, які вижили.

“Світ має бачити злочини нелюдів з росії! Світ має готуватись до найбільшого міжнародного трибуналу з часів Нюрнберга”, - додав Вакарчук.

Він звернувся до росіян із словами: "Остановите войну. Остановите эту безумную власть. Не бойтесь. Вы можете это сделать".

Заступниця голови Запорізької ОВА Злата Некрасова надала інформацію по дітях. За її словами, 1 березня до лікарні госпіталізовано хлопчика 6 років. Родина їхала з Маріуполя та під час об’їзду підірваного окупантами мосту в Кам’янському підірвалася на міні. У дитини черепно-мозкова травма, пошкодження м’яких тканей голови. 16 березня з проникаючим осколковим пораненням черевної порожнини в лікарню доставили хлопчика 2 роки 10 місяців. У дитини чисельні осколкові поранення. Вона у важкому стані, підключена до апарату ШВЛ. Також вчора о 21:00 годині в лікарню доставили хлопчика з осколковим пораненням нижньої щелепи, осколковими пораненнями шиї.

24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок вторгнення до України. Російські війська обстрілюють та руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-