Українське судно замість російського обслуговуватиме польську антарктичну станцію

Українське судно замість російського обслуговуватиме польську антарктичну станцію

Укрінформ
Польща попросила українське нове судно «Ноосфера» обслуговувати їх антарктичну станцію, замість російського судна.

Про це повідомив директор НАНЦ Євген Дикий в ефірі українських телеканалів, передає кореспондент Укрінформу.

“Польську антарктичну станцію донедавна обслуговувало зафрахтоване російське судно. Сьогодні поляки з нами зв’язались, що вони тепер принципово жодну свою копійку не хочуть витрачати на росіян, і спитали, чи наше нове судно не погодиться обслуговувати ще й польську станцію. При тому ще й за гроші, що в нашій нинішній ситуації дуже помічне. Звичайно, ми погодились», - сказав Дикий.

Він зазначив, що зараз уточнюються усі технічні деталі.

Як повідомляв Укрінформ, 28 січня криголам "Ноосфера" вирушив у перший рейс з Одеси до антарктичної станції "Академік Вернадський". На його борту — шість українських дослідників Антарктики, ще 28 науковців долучаться до них у чилійському порту Пунта-Аренас.

Англійський криголам «Джеймс Кларк Росс» був придбаний Україною і переданий дослідникам Антарктики під назвою «Ноосфера».

Як повідомлялось, 24 лютого президент РФ Путін оголосив війну Україні і розпочав масштабне вторгнення. Російські війська вбивають мирне населення, обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети влучають в житлові будинки українців.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію. Збройні сили України за підтримки всього народу мужньо протистоять агресії.

Україна офіційно направила позов проти Російської Федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі. Прокурор Міжнародного кримінального суду Карім Хан ініціював початок розслідування ситуації в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-