Через ігри людям легше засвоювати основи медіаграмотності - експерт

Через ігри людям легше засвоювати основи медіаграмотності - експерт

Укрінформ
Через ігри аудиторія краще засвоює навички критичного мислення, а також основи медіаграмотності.

Про це сказала медіатренерка, ведуча та редакторка YouTube проєкту "По той бік інфи" Альона Романюк під час пресконференції в Укрінформі.

"Ігри допомагають засвоювати навички критичного мислення та основи медіаграмотності... Наша мета - навчити розрізняти фейки, навчити розуміти, як реагувати на інформаційні вкиди широку аудиторію, починаючи від дітей, і закінчуючи пенсіонерами. Серйозні кейси сидіти та розглядати складно, і це забирає багато часу. Люди зазвичай на це не мають ні часу, ні бажання. Але якщо ми говоримо про дітей, про корпоративний сектор, то значно краще заходять не лекції, не довгі уроки з поясненням серйозної інформації, а заходять ігри та квізи", - сказала Романюк.

Вона зазначила, що квізи передбачають змагальну частину, коли учасників об'єднують у команди, і дають кілька завдань.

"Формат, коли людям ставлять запитання, показують картинки, і потрібно тоді командою відгадати відповідь більш заохочує, і включає аудиторію. Таким чином, ми доносимо інформацію значно краще", - сказала Романюк.

Читайте також: У школах проведуть всеукраїнський урок із медіаграмотності

Як повідомлялося, у всіх школах України 17 та 18 лютого проведуть всеукраїнський урок із медіаграмотності.

Всеукраїнський урок із медіаграмотності-2022 ініційований Міністерством освіти та науки спільно з національним проєктом з медіаграмотності “Фільтр” Міністерства культури та інформаційної політики.

Фото з відкритих джерел

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-