Данілов – про ймовірне вторгнення РФ: Ні інтернет, ні зв'язок відключати не збираємось

Данілов – про ймовірне вторгнення РФ: Ні інтернет, ні зв'язок відключати не збираємось

Укрінформ
Секретар Ради національної безпеки й оборони Олексій Данілов запевнив, що Україна не має наміру відключати мобільний інтернет та зв'язок у разі наступу Росії і робить усе можливе, щоб цієї ескалації не відбулося.

Про це він розповів на брифінгу за результатами засідання РНБО в Харкові, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми точно ні мобільний інтернет, ні зв'язок відключати не збираємось. Більше того, ми намагаємося зробити все можливе, щоб це не відбулося, щоб жодного вторгнення не відбулося", - відповів Данілов на запитання, чи може бути виключено мобільний зв'язок у разі повномасштабного вторгнення РФ.

Секретар РНБО наголосив, що над унеможливленням російського нападу працює велика кількість людей, насамперед дипломати.

Читайте також: Наразі немає підстав для евакуації документів із держорганів - Данілов

"У нас велике бажання, аби Росія припинила нас шантажувати, припинила бряцати зброєю біля наших кордонів", - сказав він.

Водночас Данілов підкреслив, що у разі необхідності є розуміння, в який спосіб відбуватиметься захист української землі.

Як повідомляв Укрінформ, у четвер Росія й Білорусь розпочали спільні масштабні військові навчання «Союзна рішучість-2022» поблизу кордону України. Крім того, Росія продовжує деструктивну діяльність в Азово-Чорноморському регіоні, оголосивши великі райони Азовського й Чорного морів небезпечними для плавання на період з 13 до 19 лютого у зв'язку з проведенням навчань, які передбачають ракетні та артилерійські стрільби. За даними розвідки, Росія продовжує нарощування кількості тактичних військових груп на кордонах України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-