В Україні 40% людей віком від 60 років отримали COVID-щеплення

В Україні 40% людей віком від 60 років отримали COVID-щеплення

Укрінформ
В Україні лише 40% людей віком від 60 років отримали щеплення проти COVID-19.

Як передає Укрінформ, про це заступник міністра охорони здоров’я, головний державний санітарний лікар Ігор Кузін написав у Фейсбуці.

“Одним із пріоритетних завдань кампанії вакцинації є захист найбільш вразливих до коронавірусу. Йдеться як і про людей віком 60+, так і тих, хто має супутні захворювання. Станом на 7 лютого лише 40% людей віком 60+ отримали щеплення”, - зазначив Кузін.

За його словами, для спрощення доступу цієї категорії людей до вакцинації, особливо в сільській місцевості, з 10 січня розпочали роботу мобільні бригади з вакцинації. Зосереджена робота таких бригад на тих громадах, де щеплення отримали менш ніж 25% літніх людей.

Читайте також: Навесні вакциновані українці віком 60+ отримають смартфон та пільговий тарифПрезидент

“Станом на 4 лютого вже було здійснено близько 11 тисяч виїздів. Загалом вони зробили близько 120 тисяч щеплень. За минулий тиждень мобільні бригади здійснили 3 244 виїзди. За цей час у відповідних громадах ними було зроблено більш ніж 31 тисячу щеплень”, - підкреслив Кузін.

Він наголосив, що “загалом же, з 28 січня по 4 лютого, третина всіх щеплень серед літніх людей були зроблені саме завдяки роботі мобільних бригад”.

Як повідомляв Укрінформ, 21 січня міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко поінформував, що до вакцинації проти COVID-19 у селах залучать 240 мобільних бригад, які щеплюватимуть передусім населення віком від 60 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-