Ткаченко нагадав про відповідальність іноземним ЗМІ, що легітимізують тероризм

Ткаченко нагадав про відповідальність іноземним ЗМІ, що легітимізують тероризм

Укрінформ
Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко нагадав іноземним журналістам, що відвідувати тимчасово окуповану територію потрібно через українські пункти пропуску вздовж лінії розмежування.

Як передає Укрінформ, про це Ткаченко повідомив у Телеграмі.

«Останнім часом серед іноземних ЗМІ з’являється все більше публікацій або інтерв’ю з так званими лідерами так званої республіки, яка визнана українською державою як терористичне угруповання. Інтерв’ю записано в окупованому Донецьку. Останній такий випадок трапився з Reuters - тому вирішив відреагувати», - зазначив міністр.

Ткаченко заявив, що цитувати терористів він не збирається. «Скажу лише, що їхня риторика за майже 8 років не змінилася і у двох словах виглядає як «Путін памагі». Але в мене питання не до бойовиків, оцінку діям яких дасть або суд, або трибунал, а до журналістів, які під соусом стандартів давати інформацію усіх сторін - легітимізують тероризм. Разом з тим, даючи злочинцям майданчик для озвучування ідей Кремля», - додав він.

За словами міністра, це все відбувається у той час, коли лідери усього цивілізованого світу підтримують Україну в її прагненні до миру та територіальної цілісності.

Ткаченко вкотре нагадав, що іноземний журналіст має право відвідати тимчасово окуповану територію, але зробити це він повинен виключно через українські пункти пропуску вздовж лінії розмежування.

Міністр зауважив, що перетин в інакший спосіб вважатиметься порушенням законодавства України та матиме відповідні санкції незалежно від того, журналіст якої країни його вчинив.

Читайте також: Ткаченко закликає українців не вестися на «лякалки» і перевіряти новини

«Бо перед тим, як їхати туди та писати, варто зважено обмірковувати, який внесок у підтримку тероризму це може зробити», - заявив Ткаченко.

Як повідомляв Укрінформ, 8 лютого речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко відреагував на публікацію Reuters заяви ватажка так званої ДНР Дениса Пушиліна про те, що нібито повномасштабна війна на сході України може спалахнути у будь-який час.

Читайте також: Ткаченко закликав журналістів не гратися з інфоприводами, що вигідні ворогу

Ніколенко заявив, що увага ЗМІ до російських «довірених осіб» на окупованих територіях сходу України створює фальшиву реальність та підриває зусилля із притягнення Росії до відповідальності за свої злочини.

Фото: МКІП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-