Справи Майдану: судитимуть двох убивць журналіста Сергієнка, які зараз у розшуку

Справи Майдану: судитимуть двох убивць журналіста Сергієнка, які зараз у розшуку

Укрінформ
До суду передано обвинувальний акт щодо двох виконавців викрадення і вбивства журналіста та активіста Євромайдану Василя Сергієнка.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

"Прокурорами Офісу генерального прокурора за результатами спеціального досудового розслідування затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно двох учасників злочинної організації – виконавців викрадення та вбивства активіста і журналіста Василя Сергієнка", - ідеться в повідомленні.

Фігурантам висунуті обвинувачення у вчиненні у складі злочинної організації викрадення людини, умисного вбивства та порушення недоторканності житла (ч. 3 ст. 146, ч. 1 ст. 255, п. п. 3, 4, 6, 11, 12 ч. 2 ст. 115, ч. 4 ст. 28, ч. 2 ст. 162 Кримінального кодексу України).

Слідство встановило, що обвинувачені вчинили викрадення, катування та подальше вбивство Сергієнка – одного із лідерів Євромайдану в Корсунь-Шевченківському Черкаської області.

4 квітня 2014 року його викрали із двору власного будинку, а наступного дня його тіло знайшли в лісі зі слідами тортур.

На сьогодні обвинувачені перебувають у розшуку.

Обвинувальні акти стосовно ще шістьох осіб, яким інкримінують викрадення, катування та вбивство журналіста, перебувають на розгляді в суді.

Досудове розслідування в кримінальному провадженні здійснювали слідчі Державного бюро розслідувань.

Як повідомляв Укрінформ, за підозрою у справі Сергієнка затримали п’ятьох осіб. Володимиру Горбенку, Валентину Завражину і Роману Недибалюку інкримінують викрадення журналіста, Володимиру Воронкову - убивство. Власника київського спортклубу "Тай" Вадима Мельника обвинувачують в організації злочину. Ще двоє фігурантів справи перебувають у розшуку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-