За десять років в Україні зменшилася «радянськість» - японський журналіст

За десять років в Україні зменшилася «радянськість» - японський журналіст

Укрінформ
Попри уявлення багатьох українців, що в країні нічого не змінюється на краще, за останнє десятиліття в Україні помітно зменшилася "радянськість", натомість зросла європейськість.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це заявив керівник японської секції агентства Такаші Хірано у виступі на форумі "Україна 30. Імідж України".

За словами Хірано, він від самого початку сприймав Україну як незалежну європейську країну, бо зацікавився нею приблизно 20-25 років, коли Радянського Союзу вже не було. Але в інформації, яку він вивчав, тоді дуже багато згадувалося про "радянськість" України.

"Я приїхав до України приблизно 12 років тому, і часто чув, як багато українців казали, що в країні нічого не змінюється і нічого не покращується. Насправді це не так. Протягом цих років Україні насправді рухається в напрямку, до якого українці прагнуть. Тобто протягом багатьох років "радянськість" в Україні дійсно зменшується, натомість європейськість зростає. Це дуже позитивна динаміка", - сказав Хірано.

За його словами, коли японці, які не знають про радянське минуле України, приїздять сюди, вони вже не мають такого упередження чи стереотипу, а на власні очі бачать Україну такою, яка вона є, і відгукуються про неї як про гарну європейську країну.

Читайте також: Японський журналіст пояснив особливості просування іміджу України в Японії

"Ця позитивна тенденція поступово посилюється, і це насправді цікавий феномен", - вважає японський журналіст.

Водночас, він зауважив, японці наразі дуже мало знають про Україну через брак інформації про неї на японському ринку.

Хірано зазначив, що раніше про Україну японцям розповідали так звані русисти, які добре знають Радянський Союз і Росію, а коли вони говорили про Україну, то крізь призму російського чи радянського наративу.

"Це створювало дуже багато проблем щодо сприйняття України серед японського суспільства. Зараз ця тенденція змінюється: молодь, яка не знає про СРСР, розповідає про Україну нейтрально, якою вона зараз є, і без призми російського наративу. Це, напевно, найбільша зміна, яку я спостерігаю протягом цих 10-20 років. Але все одно інформації про Україну бракує, тому цей вакуум треба заповнювати і розповідати про те, якою зараз насправді є Україна", - акцентував Хірано.

Як повідомляв Укрінформ, керівник японської секції Укрінформу Такаші Хірано на презентації свого аналітичного коментаря під час другої з серії українсько-японських онлайн-дискусій на тему «Як ребрендингувати Україну в Японії» заявив, що при просуванні позитивного іміджу України в Японії важливо враховувати кардинальні відмінності у сприйнятті інформації японцями та українцями, інакше ефективність цієї роботи буде дуже низькою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-