Кабмін спростив перетин КПВВ на сході України та адмінмежі з Кримом

Кабмін спростив перетин КПВВ на сході України та адмінмежі з Кримом

Укрінформ
Кабінет Міністрів схвалив проєкт постанови, яка передбачає, що для громадян, які прибувають з тимчасово окупованих територій України без транспортного засобу, забезпечать безкоштовне перевезення до КПВВ.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій за результатами засідання Кабміну 28 липня.

"Постанова спрямована на забезпечення захисту та реалізацію соціальних прав населення, яке проживає на тимчасово окупованій території України, реалізацію єдиного підходу до належного перетину лінії розмежування у Донецькій і Луганській областях, адміністративної межі з АР Крим та м. Севастополь", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Нові правила в’їзду в Україну – кому буде не потрібна самоізоляція

Зазначається також, що з початком збройної агресії Росії проти України у 2014 році було встановлено КПВВ на лінії дотику в Донецькій та Луганській областях та на адміністративній межі з Автономною Республікою Крим та м. Севастополь. Проте, на сьогодні існує проблема організації переміщення громадян, які перетинають лінію дотику та адмінмежу без транспортного засобу, в тому числі жінок з дітьми, людей похилого віку, осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення.

Читайте також: В Україні запровадили збір біометричних даних іноземців для оформлення віз

«Документ, який було прийнято сьогодні на засіданні Уряду, дозволить забезпечити нашим громадянам, які прибувають з тимчасово окупованих територій України не автівкою, нормальне пересування до КПВВ. Ця послуга абсолютно безкоштовна. Забезпечувати автобусне перевезення буде державне підприємство «Реінтеграція та відновлення», яке належить до сфери управління Мінреінтеграції», - сказав генеральний директор Директорату реінтеграції та гуманітарного розмінування Мінреінтеграції Денис Тацій.

Автобусне перевезення відбуватиметься в межах підконтрольної Уряду території України від КПВВ до лінії дотику та у зворотному напрямку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-