Українці в Нідерландах закликають РФ визнати свою відповідальність за збиття МН17

Українці в Нідерландах закликають РФ визнати свою відповідальність за збиття МН17

Фото
Укрінформ
У сьому річницю трагедії МН17 українці, які проживають в Нідерландах, з плакатами вийшли до будівлі Палацу правосуддя в Гаазі, щоб вкотре закликати РФ визнати свою відповідальність за збиття МН17.

Як повідомляє власний кореспондент Укрінформу, у Палаці правосуддя засідає Міжнародний суд ООН.

Постійна палата третейського суду (ППТС) також знаходиться в тій самій будівлі, що й Міжнародний суд ООН.

Читайте також: Зеленський - про збиття малайзійського Boeing-777: Відповідальність для винних неминуча

У руках українці тримали плакати із вимогою правосуддя для жертв МН17 та українські прапори.

Біля Палацу правосуддя та миру в Гаазі у 2004 році було встановлено пам'ятник, який символізує шлях до миру та закликає світ об’єднатися у його пошуку. Довкола вічного вогню було встановлено камені, що відображають прагнення країн до миру. Серед них й Україна.

Українці в Нідерландах закликають РФ визнати свою відповідальність за збиття МН17 / Фото: Ірина Драбок, Укрінформ

"Сім років з моменту трагедії…. Росія досі не визнає свою відповідальність, сподіваючись, що згодом усе мине і піде в забуття. Ми бачимо, яких зусиль докладає РФ, аби уникнути покарання. Тому сьогодні, у річницю трагедію, намагаємося вкотре нагадати про ту небезпеку, яку несе своїми діями РФ, цивілізованому світові", - зазначив у коментарі Укрінформу аташе з питань оборони при Посольстві України в Нідерландах полковник Володимир Денисов.

Також під час акції в Гаазі українці в Нідерландах висловили свої співчуття родинам загиблих та закликали інші країни доєднатися до ініціативи української громади у Франції, пам’ятати жертв трагедії МН17 та виходити на вулиці своїх міст з вимогою правосуддя та миру.

Як повідомляв Укрінформ, пасажирський Boeing-777 Малайзійських авіаліній, що виконував рейс МН17 із Амстердама в Куала-Лумпур, був збитий над окупованою частиною Донецької області 17 липня 2014 року. На борту лайнера перебували 283 пасажири та 15 членів екіпажу, всі вони загинули.

Читайте також: Посол України у Нідерландах вшанував пам'ять загиблих у трагедії МН17

Міжнародна слідча група дійшла висновку, що літак рейсу MH17 був збитий зенітно-ракетним комплексом "Бук", який належить 53-й зенітно-ракетній бригаді протиповітряної оборони російських збройних сил, дислокованій у Курську.

19 червня 2019 року Міжнародна спільна слідча група назвала імена чотирьох чоловіків, яких вважають причетними до транспортування та бойового застосування "Бука". Це колишній офіцер ФСБ, так званий колишній міністр оборони "ДНР" Ігор Гіркін (Стрєлков), генерал, а на час збиття літака полковник ГРУ генштабу збройних сил РФ, глава "РУ ДНР" Сергій Дубинський, підполковник-спецпризначенець ГРУ Олег Пулатов (усі — громадяни РФ), громадянин України Леонід Харченко, який воював на боці "ДНР".

У березні цього року Окружний суд Гааги розпочав розгляд справи про катастрофу літака рейсу МН17 у небі над окупованою частиною України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-