Данія передасть Україні 500 тисяч доз COVID-вакцини - МЗС

Данія передасть Україні 500 тисяч доз COVID-вакцини - МЗС

Укрінформ
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба запропонував главі МЗС Данії Йеппе Кофоду укласти домовленість щодо взаємного визнання документів про вакцинацію від COVID-19.

Як передає Укрінформ із посиланням на МЗС, міністри зустрілися у Вільнюсі на полях 4-ї Конференції з питань реформ в Україні.

Зазначається, що Кулеба подякував за рішення уряду Данії передати нашій країні 500 тисяч доз вакцини проти COVID-19.

Він запропонував данському колезі укласти домовленість між двома країнами про взаємне визнання свідоцтв про вакцинацію та COVID-сертифікатів для спрощення поїздок громадян.

"Міністри привітали започаткування діяльності Дансько-української торговельно-промислової палати в Копенгагені, що сприятиме збільшенню обсягів торгівлі та інвестицій. Кофод підтримав пропозицію Кулеби провести найближчим часом бізнес-форум", - ідеться в повідомленні.

Читайте також: COVAХ: Україна отримає від США частину з 500 мільйонів доз Pfizer

У МЗС указують, що міністри окремо обговорили підтримку антикорупційної реформи в Україні, зміцнення обороноздатності нашої держави, модернізацію енергетичного сектору та впровадження відновлюваних джерел енергії.

"Сторони приділили особливу увагу протидії втіленню геополітичного проєкту Північний потік - 2", - додали у зовнішньополітичному відомстві.

Як повідомлялося, 7 липня у столиці Литви Вільнюсі розпочалася 4-та Міжнародна конференція з питань реформ в Україні. Форум триватиме два дні.

Фото:kiattisakch

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-