В Україні не залишилось жодного «злодія в законі» – Данілов

В Україні не залишилось жодного «злодія в законі» – Данілов

Укрінформ
На виконання доручення Президента Володимира Зеленського та рішення РНБО правоохоронні органи видворили з території всіх “злодіїв у законі”. Тепер аналогічним чином вирішується питання щодо кримінальних авторитетів.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це заявив секретар РНБО Олексій Данілов за підсумками засідання РНБО.

“Досі у нас із початку року на території України перебували 34 людини, які мали статус “злодія в законі”. На сьогодні у нас таких людей - нуль. Після рішення РНБО їх було 17, сьогодні жодного злочинця, який є під цими атрибутами, в нашій країні немає”, - сказав Данілов.

Читайте також: Суд арештував «злодія в законі» на прізвисько «Принц»

За словами очільника Радбезу, так само є динаміка щодо розв'язання питання кримінальних авторитетів.

“Якщо ви пам'ятаєте, у нас було 111 кримінальних авторитетів, які знаходились на території України і потрапили під наші санкції. На сьогодні є звіт, який я можу продемонструвати: із 111 лишилось 42, відносно яких сьогодні триває процедура видворення з нашої країни. 36 уже відправились за місцем свого бажання і 33 перебувають під слідством, вони знаходяться у відповідних наших інституціях”, - зазначив Данілов.

Читайте також: З України депортували 10 «кримінальних авторитетів» із санкційного списку РНБО

Він також висловив упевненість, що після остаточного розв'язання питання щодо 42 кримінальних авторитетів, в Україні їх більше не залишиться.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський 14 травня провів засідання РНБО, на якому було ухвалено рішення про застосування санкцій до представників кримінальних угруповань.

Читайте також: Ще двом кримінальним авторитетам з санкційного списку РНБО повідомили про підозру

Згідно з рішенням РНБО, застосовано обмежувальні заходи до 557 так званих "злодіїв у законі", 542 з яких – іноземці, 15 – громадяни України. Також запроваджено санкції щодо 111 громадян іноземних держав, які перебувають на території України та вважаються кримінальними авторитетами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-