На Луганщині науковці представили модель електромобіля

На Луганщині науковці представили модель електромобіля

Фото
Укрінформ
Науковці Східноукраїнського національного університету ім. В. Даля презентували концептуальну модель автомобіля з комбінованим електроживленням.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Науковці створили макет електромобіля з покращеними характеристиками, за допомогою якого можна удосконалити технологію його виробництва та дослідити його роботу у реальних умовах. Він є цілком функціональним та в запропонованому вигляді здатний проїхати до 100 км та розвивати швидкість до 80 км/год. Швидкість обмежена програмно», - розповів керівник конструкторської групи, проректор з наукової роботи університету професор Олексій Целіщев.

Професор Олексій Целіщев, проректор СНУ ім. Даля

Науковці створили макет електромобіля з покращеними характеристиками, за допомогою якого можна удосконалити технологію його виробництва та дослідити його роботу у реальних умовах.

Читайте також: Huawei почав продавати власні електрокари

Авто оснащене електродвигуном, електробатареєю (конструкцією передбачено встановлення до двох батарей). Електрокар має рамну конструкцію. Кузов виготовлено зі склопластику.

Автори вбачають у запропонованій моделі декілька переваг, зокрема: замість традиційного несучого кузова – алюмінієва рама за технологією frame-space, на якій будуть встановлені елементи кузова та інші компоненти; можливість встановлення сонячних батарей на дах і капот електромобіля, які підзаряджатимуть основну батарею і забезпечуватимуть додаткових 0-30 км в день, що в міських умовах істотно впливатиме на витрату батареї та збільшує її ресурс.

Читайте також: Toyota обіцяє 15 моделей електрокарів до 2025 року

Про решту особливостей моделі конструктори не повідомляли, посилаючись на те, що багато винаходів, зроблених в процесі роботи, наразі перебувають на стадії патентування.

Насамкінець презентації Целіщев зробив на автівці коло по університетському подвір’ї.

Як повідомляв Укрінформ, в Україні «зелені» номерні знаки отримали понад чотири тисяч власників електромобілів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-