Вакцинація освітян: Шкарлет пояснив, кого щепитимуть у першу чергу

Вакцинація освітян: Шкарлет пояснив, кого щепитимуть у першу чергу

Укрінформ
Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет заявляє, що залучених до проведення ЗНО освітян вакцинуватимуть першочергово.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство освіти і науки України.

“Працівників освіти, залучених до проведення зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО) у 2021 році, за їхнім бажанням, щеплюватимуть вакциною CoronaVac проти COVID-19 виробництва Sinovac Biotech, що надійшла до України 25 березня”, - ідеться в повідомленні.

За словами міністра, проведення ЗНО з дотриманням заходів безпеки є необхідним етапом для початку вступної кампанії 2021 року.

Шкарлет подякував колегам з Міністерства охорони здоров’я за те, що вони підтримали позицію щодо першочергової вакцинації освітян та працівників, які залучені до проведення ЗНО.

Він наголосив, що вакцинування відбуватиметься добровільно.

Освітян вакцинуватимуть організовано мобільними бригадами з імунізації. За координацію процесів, формування списків охочих вакцинуватись та планування графіку виїздів мобільних бригад відповідають регіональні координатори з вакцинації.

Працівники освіти, які залучені до ЗНО та мають бажання вакцинуватися, можуть звертатися до структурних підрозділів з питань освіти обласних державних адміністрацій. Там узагальнять списки та передадуть їх регіональним координаторам з вакцинації для подальшого детального планування.

Читайте також: МОЗ оприлюднило склад вакцин проти коронавірусу

«Ковід ковідом, але життя триває. Нам треба проводити ЗНО, щоб наші діти закінчували школи, поступали до університетів, реалізовували свої мрії. Тому проведення ЗНО є дуже важливим процесом. Відповідно, наш обов’язок – захистити тих, хто залучений до проведення оцінювання, тому закликаємо освітян вакцинуватися і бути в безпеці», – заявив міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

Через 28 днів після щеплення першою дозою працівників сфери освіти, які матимуть бажання щеплюватися, вакцинують другою дозою з тієї ж партії вакцин CoronaVac. Тобто, за кожною особою, щепленою першою дозою, буде зарезервована друга доза із цієї ж партії.

Основна сесія ЗНО розпочнеться 21 травня і триватиме до 15 червня.

Читайте також: За кожним щепленим CoronaVac одразу резервують другу дозу - МОЗ

Крім працівників, залучених до ЗНО, першою партією вакцини щеплюватимуть маломобільні групи населення і тих, хто за ними доглядає, олімпійців і паралімпійців, які представлятимуть Україну на змаганнях в Токіо у 2021 році, та співробітників патрульної поліції й Державної міграційної служби.

Як повідомляв Укрінформ, в Україні 13 квітня розпочалося щеплення проти коронавірусу вакциною CoronaVac виробництва компанії Sinovac Biotech. За словами Степанова, перша партія вакцини налічує 215 тис. доз, поставку решти законтрактованих доз МОЗ очікує найближчим часом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-