МОЗ оприлюднило склад вакцин проти коронавірусу

МОЗ оприлюднило склад вакцин проти коронавірусу

Інфографіка
Укрінформ
Міністерство охорони здоров'я України оприлюднило склад вакцин проти коронавірусу. 

Як передає Укрінформ, МОЗ опублікувало відповідну інформацію у Фейсбуці

"Важливо знати склад, щоб уникнути можливої алергічної реакції після щеплення. Якщо ви маєте підозру, що у вас можете бути алергічна реакція, обов’язково зверніться до вашого сімейного лікаря чи терапевта найближчої лікарні", - пояснили у міністерстві.

Так, вакцина AstraZeneca (торгові назви Covieshield та SK Bio) складається з модифікованого аденовірусу (містить специфічний білок коронавірусу, який і викликає імунну реакцію), L-гістидину або його гідрохлорит моногідрату, ЕДТА, хлориду магнію, етанолу, полісорбату 80, хлориду натрію, сахарози, води для ін'єкцій.

Вакцина CoronaVac має наступний склад: інактивований коронавірус, гідроокис алюмінію, гідрофосфати натрію (12-водний та моногідрат), хлорид натрію.

До складу вакцини Pfizer входять мРНК, ліпідні частинки, фосфоліпід, дигідрати фосфатів натрію та калію, хлориди натрію та калію, сахароза, вода для ін'єкцій.

Як повідомлялося, в Україні 13 квітня розпочинається щеплення проти коронавірусу вакциною CoronaVac виробництва компанії Sinovac Biotech.

Також міністр охорони здоров'я Максим Степанов очікує на поставку партії вакцини Pfizer у рамках механізму COVAX цього тижня (до 18 квітня).

Читайте також: Ляшко розповів про запис на COVID-вакцинацію колективів від 100 осіб

Україна почала щеплювати населення від коронавірусу 24 лютого. Станом на 12 квітня щеплення проти коронавірусу отримали 10 135 осіб. Всього від початку вакцинальної кампанії була щеплена 388 401 людина, з них завершили вакцинацію (отримали 2 дози) 5 осіб.

23 лютого в Україну прибула партія з 500 тис. доз вакцини проти COVID-19 Covishield, розробленої Оксфордським університетом та компанією AstraZeneca. Перша партія вакцини китайської компанії Sinovac Biotech прибула до України 25 березня.

Фото: Bloomberg

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-