Унікальні методики та передові технології: центр NODUS прийме на реабілітацію українських бійців

Унікальні методики та передові технології: центр NODUS прийме на реабілітацію українських бійців

Укрінформ
Міністерство оборони України підписало меморандум про реабілітацію військовослужбовців, які отримали поранення у зоні проведення операції Об’єднаних сил, у центрі нейрореабілітації NODUS.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міноборони.

“У Міністерстві оборони Україні відбулося підписання Меморандуму про співробітництво між оборонним відомством та науково-практичним центром нейрореабілітації NODUS”, - ідеться у повідомленні.

Передбачається, що лікування та відновлення військовослужбовців за підтримки закордонних партнерів відбуватиметься на базі науково-практичного центру. Для цього будуть залучені унікальні методики, сучасне обладнання та передові технології лікувального закладу.

Читайте також: Українських ветеранів залучатимуть до громадських ініціатив

Планується, що медики центру тісно співпрацюватимуть з колегами із військових медичних закладів та обмінюватимуться досвідом, що дозволить посилити спроможності військових медичних установ за напрямком нейрореабілітації.

“Без сумніву, залучення висококваліфікованих цивільних медичних працівників дозволить підвищити якість лікування українських захисників. За цими, здавалося б, загальними словами – врятовані життя та здоров’я наших воїнів. Сподіваємось, що таке об’єднання зусиль допоможе не тільки забезпечити поточні потреби у нейрореабілітації наших військовослужбовців, але й сприятиме створенню відповідного напрямку у системі нашої відомчої військової медицини", - сказав заступник міністра оборони України Ігор Старобінський.

Читайте також: Почесний президент Федерації футболу учасників АТО просить державної підтримки для турнірів ветеранів

Як повідомляв Укрінформ, 5 квітня уряд ухвалив рішення про грошову допомогу для нейрореабілітації у науково-практичному центрі нейрореабілітації NODUS у Броварах Київської області Героя України підполковника Олександра Петраківського, який у 2014 році в зоні АТО зазнав тяжкого поранення в голову.

Фото пресслужба Міноборони

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-