Українських ветеранів залучатимуть до громадських ініціатив

Українських ветеранів залучатимуть до громадських ініціатив

Укрінформ
Міністерство у справах ветеранів співпрацюватиме з міжнародним благодійним фондом «Карітас України» у проєкті щодо залучення ветеранів до громадських ініціатив.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Мінветеранів.

«Фонд є одним з найбільших у світі, має 115 років історії та працює у 200 країнах світу. В Україні він представлений у більшості обласних центрів понад 30-ма організаціями, що також сприяють реабілітації ветеранів та їх родин, які постраждали внаслідок війни на Сході України», - йдеться у повідомленні.

Президент міжнародного благодійного фонду «Карітас України» Андрій Васькович зазначив, що фонд за донорської підтримки Державного департаменту США – Бюро демократії, прав людини та праці в межах програми DRL «Зміцнення громадянського суспільства в Україні» розпочинає проєкт «Сприяння громадянській участі ветеранів в Україні».

Читайте також: Почесний президент Федерації футболу учасників АТО просить державної підтримки для турнірів ветеранів

За його словами, проєкт покликаний надати можливість ветеранам відстоювати свої права, одночасно сприяючи їх обізнаності та стійкості до впливів. Його мета – створити можливості для ветеранів бути залученими до громадських проєктів та підприємницьких ініціатив, брати участь у діяльності на користь місцевих громад, проходити професійне навчання, реабілітацію та отримувати психологічну підтримку.

Своєю чергою міністр у справах ветеранів Юлія Лапутіна зазначила, що Мінветеранів готове підтримати проєкти «Карітас України», зокрема ті, що сприяють активному залученню ветеранської спільноти до громадських ініціатив задля адаптації та повернення їх до мирного життя.

Читайте також: Лапутіна розповіла про завдання Консультативної ради з питань забезпечення прав ветеранів

Вона також запропонувала президенту «Карітас України» долучитися до нових проєктів міністерства, спрямованих на консолідацію суспільства, ветеранських спільнот, зокрема – до розвитку ветеранських бізнесових ініціатив.

Як повідомлялося, Міністерство у справах ветеранів спільно з Міністерством розвитку громад та територій працюють над проєктом підготовки захисників, які мають намір працювати у сфері надання послуг з управління багатоквартирними будинками (ББ).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-