Шкарлет: Розвиток науки та інновацій - серед пріоритетів уряду

Шкарлет: Розвиток науки та інновацій - серед пріоритетів уряду

Укрінформ
Розвиток науки та інновацій, згідно із затвердженим урядом на 2021 рік планом пріоритетних дій, знаходиться серед головних напрямків реформування вітчизняної науки та освіти.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство освіти і науки України.

«Основні кроки МОН у сфері науки та технологій на 2021 рік – це насамперед удосконалення нормативно-правових актів – розроблення проєкту Закону України "Про внесення змін до Закону України "Про наукову і науково-технічну експертизу", "Про інноваційні парки", "Про підтримку та розвиток інноваційної діяльності" та законопроєкту щодо врегулювання питань, пов’язаних з функціонуванням Національного фонду досліджень», – заявив міністр освіти і науки.

Читайте також: Шкарлет назвав розвиток інклюзивної освіти одним з пріоритетів уряду

МОН працює над підготовкою до переговорів з метою укладання угоди між Україною та Європейським Союзом про участь України у рамковій програмі ЄС з досліджень та інновацій «Горизонт Європа», а також угоди між урядом України та Європейською спільнотою з атомної енергії.

Для продовження співпраці в науково-технічній сфері між Україною та Сполученими Штатами Америки 31 березня уряд ухвалив рішення щодо ратифікації Угоди у формі обміну нотами про співробітництво у сфері науки і технологій від 4 грудня 2006 року.

Читайте також: Шкарлет заявив, що виграв суд у справі про плагіат

Продовжиться реформа системи академій наук Національної академії наук України.

«Важливою складовою нової системи пріоритетних напрямів розвитку науки та інноваційної діяльності є забезпечення підвищення конкурентоспроможності вітчизняного виробництва, сталого розвитку та національної безпеки держави, підвищення якості життя населення», – підкреслив Шкарлет.

Читайте також: Ткаченко і Шкарлет обговорили відновлення кафедр реставрації в архітектурних вишах

Як повідомляв Укрінформ, серед пріоритетів уряду у сфері вищої освіти є забезпечення фінансової автономії вишів та унормування здобуття освіти за дуальною формою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-