Шкарлет заявив, що виграв суд у справі про плагіат

Шкарлет заявив, що виграв суд у справі про плагіат

Укрінформ
Міністр освіти та науки Сергій Шкарлет заявив, що Окружний адміністративний суд Києва визнав протиправними дії Комітету з питань етики Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти щодо встановлення плагіату в наукових роботах урядовця.

Про це Шкарлет написав у Телеграмі, передає Укрінформ.

"За моїм позовом проти НАЗЯВО схвалено рішення про незаконність дій Комітету з питань етики. Дослідивши матеріали справи, Окружний адмінсуд столиці «визнав протиправними дії відповідача щодо встановлення наявності текстових запозичень без посилання на джерело» у низці моїх наукових робіт", - заявив міністр.

За його словами, рішення про наявність чи відсутність плагіату в роботах українських науковців має ухвалюватись у межах чинного законодавства, уповноваженими структурами і на підставі доведених фактів.

Читайте також: Шкарлет розповів, як карантин може вплинути на проведення ЗНО

Водночас Шкарлет додав, що законопроєкт про заборону обіймати посади в Кабміні особам, у чиїх роботах виявлено плагіат, є доречним. Але, на його думку, цей документ не має породжувати подвійних стандартів і має ґрунтуватися на засадах Закону «Про освіту».

На сайті ОАСК повідомлення про рішення у цій справі наразі відсутнє.

Як повідомляв Укрінформ, у жовтні 2020 року Окружний адміністративний суд міста Києва відкрив провадження за позовом тимчасово виконуючого обов’язки міністра освіти і науки Сергія Шкарлета до Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти.

Читайте також: Уряд виділив майже 6,8 мільйона на «Всеукраїнську школу онлайн»

у липні 2020 року Прем'єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що в Кабінеті Міністрів проводять розслідування щодо звинувачень призначення на посаду в.о. міністра освіти та науки Сергія Шкарлета у плагіаті.

У серпні 2020 року на сайті "Помилки та фальсифікації у наукових дослідженнях" з'явилося повідомлення про наявність академічного плагіату в наукових статтях Сергія Шкарлета до докторської дисертації. Комітет з питань етики НАЗЯВО розпочав перевірку інформації щодо порушення академічної доброчесності в наукових роботах Шкарлета після відповідних звернень народного депутата Інни Совсун, громадських організацій, а також у відповідь на лист секретаріату Кабінету Міністрів.

У вересні 2020 року Комітет з етики Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти визнав наявність плагіату в трьох роботах на той час тимчасово виконуючого обов’язки міністра освіти і науки Сергія Шкарлета.

Сам Шкарлет в інтерв'ю НВ заявив, що визначення, що таке плагіат наукових роботах мають дати юристи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-