Шкарлет назвав розвиток інклюзивної освіти одним з пріоритетів уряду

Шкарлет назвав розвиток інклюзивної освіти одним з пріоритетів уряду

Укрінформ
Розвиток інклюзивної освіти і позашкілля, а також продовження реформи «Нова українська школа» є серед пріоритетів Кабінету Міністрів на поточний рік.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство освіти і науки України.

«На 2021 рік уряд і МОН планують системно розвивати шкільну освіту. Зокрема це стосується продовження реформи «Нова українська школа», створення умов для впровадження старшої профільної школи, розвитку позашкілля та інклюзивної освіти. За цей рік ми також плануємо ухвалити низку нормативних документів, необхідних для впровадження змін, які потребує шкільна освіта», – заявив міністр освіти і науки Сергій Шкарлет.

Читайте також: Міносвіти планує запровадити єдину централізовану базу даних позашкілля

Зокрема планується затвердити модельні навчальні програми на основі нового Державного стандарту базової середньої освіти і затвердженої у лютому типової освітньої програми, а також забезпечити учнів 4-х класів підручниками для НУШ.

У планах міністерства – забезпечити професійну орієнтацію учнів за допомогою створення ефективної системи профорієнтації, а також створити умови для впровадження з 2027 року старшої профільної школи.

Читайте також: Нова шкільна програма: чому у дітей все менше вільного часу

Заплановано надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам «Спроможна школа для кращих результатів», що забезпечить держпідтримку формування нового освітнього простору, безпечного та інклюзивного (безбар’єрного) освітнього середовища, проведення реконструкцій та капітальних ремонтів будівель.

Планується визначити новий порядок організації інклюзивного навчання у закладах загальної середньої освіти.

Читайте також: МОН не планує закривати спецзаклади освіти

Також на 2021 рік запланований пілотний етап міжнародного дослідження якості освіти PISA-2022.

Крім того, у планах – підготовка до участі України у міжнародному порівняльному дослідженні якості природничо-математичної освіти TIMSS.

Як повідомляв Укрінформ, Держслужба якості освіти запустила інформаційну кампанію про забезпечення якості освіти у школах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-