Стрілянина у поїзді Костянтинівка–Київ: один учасник події на гауптвахті, другий - у СІЗО

Стрілянина у поїзді Костянтинівка–Київ: один учасник події на гауптвахті, другий - у СІЗО

Укрінформ
Одному офіцеру Держслужби спецзв’язку, учаснику стрілянини в купе поїзда Костянтинівка – Київ 6 квітня, обрали запобіжний захід у вигляді 60 діб тримання під вартою. Другого учасника події відправили на гауптвахту на 20 діб.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомив керівник Харківської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері об’єднаних сил Андрій Глумаков.

«Одного з учасників події 6 квітня в поїзді Костянтинівка – Київ суд визнав винним у скоєнні адміністративних правопорушень та наклав на офіцера стягнення у вигляді арешту на гауптвахті. Загальний строк за рішенням суду становить 20 діб», - сказав Глумаков.

Читайте також: Прокуратура наполягатиме на арешті учасника стрілянини у поїзді Костянтинівка–Київ

Так, офіцера визнано винним за ч. 2 ст. 172-15 (недбале ставлення до військової служби при виконанні службових обов’язків щодо доставки кореспонденції у визначені строки, вчинене в умовах особливого періоду), ч. 2 ст. 172-16 (бездіяльність військової службової особи, а саме невжиття заходів щодо припинення кримінального правопорушення, що вчиняється підлеглим, вчинене в умовах особливого періоду), ч. 3 ст. 172-20 (розпивання алкогольних напоїв та невжиття заходів для відсторонення від обов’язків військової служби особи, яка перебуває у нетверезому стані, в умовах особливого періоду) КУпАП.

Читайте також: Стрілянина у поїзді КостянтинівкаКиїв: поліція розповіла деталі

«Щодо іншого офіцера спецзв’язку, який підозрюється у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 296 (хуліганство) та ч. 1 ст. 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) КК України, за клопотанням прокурорів Харківської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері об’єднаних сил слідчий суддя застосував запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб без визначення розміру застави», - зазначив Глумаков.

Як повідомляв Укрінформ, вранці 6 квітня в Укрзалізниці заявили, що поїзд № 126 сполученням Костянтинівка-Київ затримується в дорозі на 6 годин у зв'язку зі стріляниною, яку відкрили пасажири у вагоні. Їх затримали із залученням спецпризначенців КОРДу та доставили в Красноградське відділення поліції на Харківщині. Було встановлено, що це двоє офіцерів Держслужби спецзв’язку.

Події кваліфіковано за двома статтями: ч. 4 ст. 296 (хуліганство) та ч. 1 ст. 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України.

Одного з фігурантів затримали в порядку ст. 208 КПК, іншого – відправили на гауптвахту.

Пресслужба Головного управління урядового фельд’єгерського зв’язку Держспецзв’язку 6 квітня заявила, що обох учасників події - дипломатичного кур’єра та старшого офіцера фельдзв’язку з особливих доручень - звільнили з посад.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-