МОЗ закликає записувати на вакцинацію своїх літніх родичів

МОЗ закликає записувати на вакцинацію своїх літніх родичів

Укрінформ
Міністерство охорони здоров'я закликає громадян записувати на вакцинацію літніх родичів.

Про це сказав на брифінгу заступник міністра охорони здоров'я Ярослав Кучер, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Вакцинація зараз — це єдиний ефективний спосіб сформувати імунітет до COVID-19. І це може захистити вас від інфікування чи тяжкого перебігу хвороби. Сьогодні пріоритет вакцинації — медики первинної ланки, працівники соціальної сфери та люди поважного віку — 80+. Дуже важливо захистити їх вакциною. Тому я звертаюся до їхніх дітей, онуків та родичів: будь ласка, допоможіть вашим близьким записатися на вакцинацію, для того, щоб вони були захищені», — сказав Кучер.

Читайте також: USAID дасть Україні холодильники для перевезення вакцини Pfizer

Він нагадав, що записати людей на вакцинацію можна через сімейних лікарів або звернувшись до реєстратури медзакладу. Це також можна зробити за номером контакт-центру МОЗ з питань COVID-19 0 800 60 20 19.

Як повідомляв Укрінформ, вакцинація проти COVID-19 в Україні розпочалася 24 лютого 2021 року. Згідно з дорожньою картою МОЗ, яка була затверджена у грудні 2020 року, вакцинація відбуватиметься в п’ять етапів. На першому етапі щеплюватимуть медичних працівників лікарень, де надають допомогу хворим на COVID-19, бригади екстреної допомоги, співробітників лабораторій, що тестують на COVID-19, мешканців та персонал будинків для людей похилого віку і військових у зоні ООС. Усі щеплення є добровільними й безоплатними.

Читайте також: Китайська CoronaVac на 100% запобігає критичному перебігу коронавірусу – професор

На сьогодні Україна отримала 500 тис. доз вакцини Covishield виробництва індійського Інституту сироватки крові. Ця вакцина схвалена для екстреного застосування Всесвітньою організацією охорони здоров'я. В Україні вакцину зареєстрували 22 лютого 2021 року.

Крім того, в Україну прибуло 215 тис. доз вакцини CoronaVac виробництва китайської компанії Sinovac Biotech. Препарат спершу має пройти лабораторний контроль МОЗ. Ця вакцина також перебуває на останніх стадіях погодження Всесвітньою організацією охорони здоров’я для екстреного застосування. В Україні її зареєстрували 9 березня 2021 року.

За весь час пандемії в Україні захворіло 1 784 579 осіб, одужала 1 373 851 особа, летальних випадків – 35 498, проведено 8 456 635 ПЛР-тестувань.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-