Під час акції в день вироку Стерненку постраждали 30 правоохоронців - Клименко

Під час акції в день вироку Стерненку постраждали 30 правоохоронців - Клименко

Укрінформ
Під час першої акції на підтримку засудженого активіста Сергія Стерненка, яка відбулася 23 лютого, постраждали 30 правоохоронців.

Про це сказав голова Національної поліції України Ігор Клименко на позачерговому пленарному засіданні Верховної Ради, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Під час першої акції на підтримку засудженого Стерненка постраждали 30 працівників правоохоронних органів”, - сказав Клименко.

Він також зауважив, що поліція не пропустила активістів до Офісу Президента під час першої акції, тому що там розташовувався святковий майданчик із дитячими атракціонами.

Окремо говорячи про останню акцію на підтримку Стерненка, яка відбулася під ОП 20 березня, Клименко повідомив, що для збереження порядку було залучено “всього 80” представників поліції діалогу, оскільки “активісти наголошували, що акція буде мирною”.

Як повідомляв Укрінформ, під Офісом Президента відбулися три акції на підтримку засудженого активіста Стерненка.

Перша акція відбулася в багатьох містах України 23 лютого, коли Приморський районний суд Одеси визнав Стерненка винним у викраденні людини за попередньою змовою групи осіб, а також у незаконному зберіганні зброї і засудив до 7 років 3 місяців позбавлення волі з конфіскацією половини майна. До оскарження вироку йому обрали запобіжний захід тримання під вартою.

Стерненко заперечує свою причетність до викрадення і наполягає на політичній умотивованості справи. Захист Стерненка заявив про намір якнайшвидше подати апеляцію на вирок активісту.

Читайте також: Заворушення на Банковій: слідство ведеться за чотирма статтями

Під час акції 23 лютого у Києві відбулися сутички між активістами та поліцією. Раніше повідомлялося, що під час неї постраждали 27 правоохоронців.

Друга акція відбулася 27 лютого. Тоді активісти пікетували ОП та Офіс Генерального прокурора України.

Остання акція на підтримку Стерненка відбулася в день його народження, 20 березня, учасники якої нанесли на стіни офісу протестні написи, розбили вікна вхідних дверей та підпалили табличку на фасаді.

В ОП завдані будівлі збитки оцінили попередньо у 2 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-